De Vlaamse overheid zet sterk in op techniek, wetenschap en wiskunde. Er is namelijk een groot tekort aan (hoog)geschoold technisch personeel. Daar ligt hoofdzakelijk de toekomst van Vlaanderen. Vlaanderen wil dan ook volop inzetten op STEM ( STEM staat voor science, technology, engineering and mathematics oftewel wetenschap, techniek, engineering en wiskunde) om jonge mensen warm te maken voor dit soort opleidingen.
[wppa type="slide" album="146"][/wppa]
Ook GO! Torhout is zich bewust van deze problematiek en wij dragen hier graag ons steentje bij.
Sinds vorig schooljaar hebben wij de ‘techniekacademie’ op school: dit netoverschrijdend project laat leerlingen van alle basisscholen van Torhout op een ludieke manier kennismaken met de wondere wereld van de techniek. Daarnaast hebben wij heel wat richtingen die beantwoorden aan dit STEM-profiel.
De leerlingen van de eerste graad kunnen kiezen voor optievakken als wetenschappelijk werk, techniek, mechanica, elektriciteit, hout, … .
In de tweede graad bieden wij volgende richtingen aan: in ASO gaat het om wetenschappen, in TSO om elektromechanica en in BSO om houtbewerking en basismechanica.
Dit leidt in de derde graad tot de opleidingen wetenschappen-wiskunde, moderne talen-wetenschappen (ASO). In TSO wordt de opleiding elektromechanica verdergezet. Voor BSO bieden we aan: werktuigmachines en industrieel onderhoud, houtbewerking en bijzondere schrijnwerkconstructies.
Met de verworven STEM-kennis-en-vaardigheden kunnen onze leerlingen verdere opleidingen en studies aanvatten die leiden tot hooggekwalificeerd en technisch onderlegd personeel.