Ook jij kan mee-investeren in 4D Trans

Patrick Demarest

30/07/2021
Bedrijf

Stagneren is achteruitgaan...Ondernemen is investeren, allemaal economische adagio's. Wim Boydens past ze ook toe met zijn transportbedrijf 4D Trans. Op het nieuwe industrieterrein De Ringaert wil 4D Trans een eigen magazijn met koelcellen en diepvriezers bouwen. Kostprijs van de investering: 7.891.641 euro. Daarvoor klopt 4D Trans aan bij banken en kapitaalverschaffer PMV maar wil ook een deel van dat kapitaal ophalen via crowdfunding. Wie wil kan het Torhoutse bedrijf dus kapitaal verschaffen voor groei!

Zaakvoerder Wim Boydens: "De groei van 4D Trans gaat goed: wat 10 jaar geleden startte als transportbedrijf met 1 chauffeur en 1 bestelwagen, is ondertussen uitgegroeid tot een flinke onderneming met een 50-tal medewerkers en een wagenpark van een 40-tal voertuigen. Onze groei in de markt van het temperatuurgecontroleerde transport (-30° tot +30°) leverde ons onder meer in 2019 de Trends Gazelle Award voor kleine bedrijven in de provincie West-Vlaanderen op."

Inspelen op vraag van de klanten

"Nu zijn we klaar voor de volgende stap: we willen in Torhout een eigen magazijn met koelcellen en diepvriezers bouwen. We merken namelijk steeds vaker dat klanten niet alleen hun goederen willen laten vervoeren, maar ze ook tijdelijk willen opslaan."

"Typeklanten van onze onderneming willen (een deel van) hun logistieke keten uitbesteden: ze zoeken een partner die de afgewerkte producten bij hen komt ophalen, ze voor korte tijd opslaat en vervolgens vervoert naar de eindklant. Die eindklanten bij wie 4D Trans de goederen levert, zijn bijvoorbeeld retailers, groothandels, horecazaken, traiteurs en slagers. Wij hebben een zeer vast klantenbestand met contracten van onbepaalde duur voor vaste opdrachten, wat een recurrente inkomstenstroom betekent."

"Het bouwen van koelmagazijnen aan de rand van een stad, speelt ook in op de evolutie dat zwaar verkeer meer en meer uit de stadscentra geweerd wordt. Toekomstgericht investeren dus."

Investeringen

"Die magazijnplannen vereisen natuurlijk investeringen. In totaal zijn we op zoek naar 7 miljoen 891.641 euro. Een deel van dat bedrag willen we ophalen via WinWinner. Dat is een crowdlendingplatform waarop ondernemingen hun zoektocht naar financiering publiek kunnen maken en investeerders kunnen vinden die via leningen in die ondernemingen willen investeren. WinWinner begeleidt 4D Trans bij het hele proces van de publieke financieringszoektocht (opmaak van de campagne, administratie, contact met investeerders...). Concreet zijn we via WinWinner op zoek naar minimaal 68.000 en maximaal 250.000 euro!"

Wie investeert?

"We houden dus een crowdfundingcampagne, en dat betekent dat jij ook mee kan investeren in 4D Trans via een lening die jou een rendement kan opleveren dat ruim boven de rentes op spaarboekjes ligt! Concreet kan dit via

  • een gewone achtergestelde lening (minimaal 500 euro, maximaal 5.000 euro):
    • 6,5% jaarlijkse brutorente
    • Investering met een looptijd van 5 jaar
    • Jaarlijks constante aflossing
    • 0% waarborg
  • de winwinlening (minimaal 5.000 euro, maximaal 75.000 euro):
    • 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet = brutorendement van 4,25%
    • 40% overheidswaarborg op het openstaande bedrag
    • Investering met een looptijd van 5 jaar
    • Jaarlijks constante aflossing
    • Meer weten over de winwinlening? Je vindt meer info over deze maatregel op de site van WinWinner.

Meer info

"Uiteraard willen we je ook op de risico’s van een eventuele investering wijzen. Als investeerder loop je het risico dat je het geïnvesteerde bedrag geheel of gedeeltelijk verliest in geval van onmogelijkheid tot terugbetaling. Ik ben er van overtuigd dat de bouw van onze nieuwe (koel)magazijnen ons een bijkomende troef zal geven wat invloed zal hebben op de omzet."

"Wil je meer informatie over de financieringszoektocht van 4D Trans? Neem gerust een kijkje op het WinWinner-platform, waar je onze campagnepagina vindt. Daar kan je onze groeiplannen, financiële info en de investeringsvoorwaarden raadplegen."