Oostende culinair

Patrick Demarest

03/02/2023
vereniging

Als eerste uitstap in het nieuwe jaar bezoekt Geschied- en Heemkundige Kring het Houtland Torhout  de koningin der badsteden, Oostende. De meest befaamde Belgische badstad lokt op heldere dagen menig bezoeker naar het strand. Zij nemen op 11 februari een duik in de culinaire geschiedenis van de stad.

Gilberte: "We bezoeken de expo ’85 jaar Hotelschool Oostende’, samengesteld door de heemkring  ‘De Plate’. Een gids loodst ons doorheen de rijke geschiedenis van de Oostendse Hotelschool, vanaf de oprichting in 1938 tot vandaag. De school kent een lange historiek en is sterk verweven met de ontwikkeling van Oostende. Doorheen haar bestaan vormde ze duizenden leerlingen, die door hun kennis en vaardigheid bijdroegen tot de grote naam en faam van de school."

"Daarna gaan we op stap en ontdekken verborgen en verdwenen plekjes , verhalen en achtergronden van de culinaire geschiedenis in de badstad."

"We eindigen bij ‘Deschildre’ een delicatessecentrum waar we niet alleen deskundige uitleg krijgen, maar ook mogen proeven van een arsenaal erkende streekproducten uit Vlaanderen. Op een unieke locatie, met zicht op zee worden er ter plaatse smaakvolle en eerlijke producten gemaakt in de traditie van onze (bet)overgrootouders."

Praktisch

Wanneer:        zaterdag 11 februari 2023, 13.30u (stipt); einde (vermoedelijk): 18 uur

Waar:              voorkant Station Oostende, aan de beeldengroep

Parking:          Er is (betalend) parkeermogelijkheid aan het station Oostende

Wie:                 leden 20 euro, niet-leden 22 euro (toegang/gids/koffie/taart/degustaties)

Inschrijven:     Inschrijven kan t.e.m. 8 februari

                        – betaling op BE45 4738 3527 0189 van Geschied- en Heemkundige Kring, Tulpenstraat 6, 8820 TORHOUT. De overschrijvingsdatum bepaalt in geval van een volzette activiteit.

                        - namen van alle deelnemers bezorgen aan de ghkhoutland@gmail.com. Wie niet anders kan, kan Gilberte telefonisch verwittigen: 050/21 18 89 (of bij afwezigheid Jan Dedeyne: 0471/63 44 06)