Opbrengst theatervoorstelling voor SOS Kinderdorpen

Patrick Demarest

11/10/2017
Actua

 De opbrengst van het recente theaterproject met Torhoutse vluchtelingen wordt geschonken aan Hejmo, een project van SOS Kinderdorpen.

 IMG_9203

In samenwerking met enkele enthousiaste Torhoutse burgers, de plaatselijke toneelkring Sint-Rembert, Hart boven Hard en het Lokaal Bestuur Torhout ging van 17 tot 25 augustus een theatherworkshop met Torhoutse vluchtelingen door.
Dit initiatief stond onder leiding van Osama Abo Amro en Helena Heyrman, een duo dat reeds talrijke projecten op poten heeft gezet. Helena is danseres, actrice en oprichtster van de vzw Ons Huis in Antwerpen. Osama Abo Amro, een theatermaker uit Aleppo en woonachtig in Antwerpen, werkt voor theater Arenberg in Antwerpen.

Geslaagd toonmoment op 25 augustus

17 vluchtelingen namen deel aan het project dat resulteerde in een toonmoment op 25 augustus. De reacties van de 130 aanwezigen waren hartverwarmend. Na de voorstelling werd samen iets gegeten, gedronken en gedanst. M.a.w. het werd een fijne avond waarbij de aanwezigen de Torhoutse vluchtelingen persoonlijk leerden kennen.

Dying for Life

Volgend op het project kwam Osama Abo Amro ook zijn eigen theatervoorstelling Dying for Life brengen in Club de B. Deze pakkende voorstelling met documentaire tourt momenteel in binnen- en buitenland. Meer informatie via www.facebook.com/dyingforlifefilm/ Ondertussen werk Osama aan een nieuwe veelbelovende film: Above the sky.
450 euro voor SOS Kinderdorpen

De opbrengst van de vrije giften op 25 augustus en de bars na de twee voorstellingen brachten in totaal 450 euro op. Het geld wordt geschonken aan Hejmo, een project van SOS Kinderdorpen. Torhouts inwoner Amin Haj Hmidi wandelde reeds de Dodentocht voor dit goed doel. Hij werkt voor SOS Kinderdorpen in Kraainem en weet dat het ingezamelde geld goed besteed zal worden.