Opnieuw een Closjard-weekend

Patrick Demarest

17/04/2024
Actua

In 2015 sloot het jeugdhuis de Closjard na 34 jaar definitief de deuren in de Rijselstraat. Traditiegetrouw werd het verjaardagsweekend gevierd rond 1 mei. Dit jaar organiseren enkele oud-Closjards opnieuw een ‘Closjard-weekend’, dit keer in nauwe samenwerking met JH De Troubadour. Festiviteiten op 27 en 30 april en 1 mei.

Vleugje geschiedenis

De Closjard opende in mei 1981 de deuren in de Rijselstraat. Het was de opvolger van het niet-officieel erkende jeugdhuis d'Elleboghe op de hoek van de 's Gravenwinkelstraat en de Fraeysstraat. Eind november 1996 volgde de officiële erkenning als jeugdhuis. Het huurcontract liep af in 2015 en er werd uitgekeken naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in het voormalige café Den Heksenketel in de nabije Zuidstraat. In februari 2016 opent het nieuwe jeugdhuis daar de deuren, onder de naam JH De Troubadour. En nu gaan ook zij dus op zoek naar een nieuwe locatie….

Feestprogramma

Op zaterdagnamiddag 27 april (16 uur) is er een minivoetbal toernooi in zaal de Mast: Troubadour vs Closjard.

Op dinsdagavond 30 april (20 uur) treedt Barabas op in JH De Troubadour. Deze 5-koppige ambiance-folkband stond eerder al op het podium in de Closjard. Met heel veel goesting brengen ze opnieuw hun opzwepende ritmes en uitnodigende meezingers. 

Tijdens het aperitiefconcert op woensdagvoormiddag 1 mei (vanaf 11 uur) brengt Angelo K.Atim enkel zijn gitaar en stem mee naar het jeugdhuis. Deze singer-songwriter, die tevens frontman is van de blues-rock band Goe Poeier, brengt akoestische covers en eigen werk met een ruwe puurheid.    

Iedereen is welkom om de sfeer van weleer nog eens op te snuiven, herinneringen boven te halen of gewoon te komen genieten van de welbekende Closjard-gezelligheid.

Oud-Closjards en sympathisanten die graag nog eens achter de toog staan of de voetbalploeg willen vervolledigen, kunnen zich inschrijven via de QR-code, of contact opnemen met Bertrand Vander Donckt (0478 18 38 20)