Opnieuw Kerstmagie in kasteel Wijnendale

Patrick Demarest

13/10/2020
Actua

Vorig jaar nam Historalia voor het eerst haar intrek in de Torhoutse waterburcht. De grote hoeveelheid lokale acteurs die er toen het beste van zichzelf gaven, worden in deze bizarre coronatijden vervangen door licht- en geluidsinstallaties. Zo verkleint de kans op coronabesmetting en annulering van het kerstspektakel.

Tijdens de tweede editie van dit kerstspektakel in Torhout wordt 'Kerstmagie' dit jaar - met respect voor alle veiligheids- en hygiënemaatregelen - omgetoverd van een theaterwandeling naar een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin (bubbels van maximum 8 personen). Je loopt in een ‘one way systeem’, waardoor je nooit mensen buiten jouw bubbel zal kruisen of passeren. Bovendien is de sociale afstand gegarandeerd, want er zijn dit jaar geen acteurs en je mag enkel per bubbel het kasteel betreden.

Tijdens je reis doorheen één van de zes kastelen, kom je in een spannende zoektocht terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: tijdens het magische uur komt alles in het kasteel tot leven! Dan is het aan jou om het mysterie  op te lossen door onderweg de nodige hints te verzamelen.

Nieuw verhaal, nieuwe ervaring

De zes kastelen zijn in de ban van 'De Nacht van de Twinkelings', een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens.

Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen… Heel zacht. De Twinkelings, die 6 zingende elven, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven. Maar plots stoppen hun gezangen, worden ze gevangen genomen en zijn ze hun lieve zangstemmen kwijt. Wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er nu precies in die geheime brief?

Ga samen met jouw bubbel op zoek naar de sleutel van het Twinkelings-mysterie. Doorheen de interactieve wandeling verzamel je tips die je nodig zal hebben voor de oplossing van dit raadsel. Maar geen paniek! Doorheen de kasteelkamers, vol kerstsfeer en mystiek, helpt ook de sprekende klok je op weg.

Praktisch

'Kerstmagie' is de ideale, veilige en ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. Een ticket voor deze ultieme en betoverende kerstbeleving voor een volwassene kost € 14,95 en is gratis voor kinderen tot en met 4 jaar. Wil jij ook graag een droomreis van een uurtje maken in één van de zes kastelen? Bestel dan nu je tickets op www.kerstmagie.be.

Per kwartier beginnen er maximum 19 personen (16 personen boven de 4 jaar en 3 kinderen jonger dan 4 jaar) aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers  druppelsgewijs (bubbels van maximum 8 personen) het kasteel betreden, ieder in zijn eigen bubbel of kleine groep (waarbinnen de sociale afstand gerespecteerd kan worden). Tijdens de wandeling zijn mondmaskers verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.

Een toer duurt ongeveer 50 minuten. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de omloop niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Data en uren

  • Van zaterdag 5 tot en met woensdag 23 december 2020.
  • Van maandag tot en met donderdag (van 7 tot en met 17 december) van 17 tot en met 19.15 uur.
  • Op vrijdagen 11 en 18 december van 17 tot en met 20.15 uur.
  • Op 5, 6, 12 en 13 december (zaterdagen en zondagen) en op 19, 20, 21, 22 en 23 december (tijdens de kerstvakantie) van 10 tot en met 20.15 uur.

Meewerken?

Er worden dan wel geen acteurs gecast dit jaar, maar je kan wel nog altijd actief meewerken aan dit magisch evenement op een unieke locatie. Interesse? Surf naar www.kerstmagie.be/wijnendale  en schrijf je in als lid van onze ploeg achter de schermen.