Opstart van de Minder Mobielen centrale Torhout

Patrick Demarest

01/04/2016
vereniging

Hebt u problemen om u te verplaatsen? Dan kan u vanaf vandaag, 1 april 2016, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale (MMC) van Torhout.
De Raad voor Personen met een Handicap nam op vraag van mensen met een beperking het initiatief om het oprichten van een MMC in Torhout op de agenda te plaatsen.
Het doel is om verplaatsingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit. Deze dienstverlening haalt de mensen uit hun sociaal isolement. Het gaat hier vaak om oudere mensen, mensen met een beperking of mensen met een laag inkomen die geen wagen bezitten en zich geen taxi kunnen veroorloven. Ritten kunnen worden aangevraagd voor een familiebezoek, boodschappen, een kappersbezoek, een bezoek aan de dokter...
Voor een bedrag van 10,00 euro per jaar of 5,00 euro voor een half jaar kan u als lid telefonisch ritten aanvragen bij de coördinator, Lies Bruynooghe, 050/22 12 33. Deze aanvragen dienen 48 uren vooraf te gebeuren. De onkostenvergoeding die u aan de chauffeur betaalt, bedraagt 0,30 euro/km. Deze dienstverlening gebeurt dankzij vrijwilligers.

Op zoek naar chauffeurs
Bent u een sociaal aangelegd en een gemotiveerd persoon? Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hebt u wat vrije tijd over? Bent u graag op de baan en helpt u graag mensen?
Dan is dit misschien ook iets voor u! Als chauffeur moet u uiteraard over een wagen en rijbewijs B beschikken.
Voelt u zich geroepen om een beetje van uw tijd af te staan aan een minder mobiele medemens of wilt u nog wat meer informatie, aarzel dan niet en neem contact op met de coördinator, Lies Bruynooghe, lies.bruynooghe@ocmwtorhout.be of via het nummer 050/22.12.33.