Opstart vrijwillige huiswerkbegeleiding

Patrick Demarest

23/08/2021
Actua

Deze zomer sloegen Viva Torhout en Hart Boven Hard Torhout de handen in elkaar voor Zomerlezen. Een geslaagd nieuw initiatief waarmee lezertjes van het 1ste en 2de leerjaar hun leespeil tijdens de zomer op niveau konden houden door twee keer per week een uurtje met individuele begeleiding te lezen. Nu wil men ook starten met vrijwillige huiswerkbegeleiding voor die doelgroep.

Nick Mouton: "Het idee om nu ook tijdens het schooljaar met vrijwillige huiswerkbegeleiding voor het 1ste en 2de leerjaar te starten speelde al langer. Net zoals Zomerlezen kan het voor kinderen die het op school wat moeilijker hebben een hefboom zijn. Nu de zomervakantie op zijn einde loopt en na de positieve ervaring en samenwerking met het Zomerlezen is alle twijfel weg: Viva en Hart Boven Hard gaan er samen voor!"

(Zomerlezen)

"Bedoeling is om met vrijwilligers zowel huiswerkbegeleiding in een vaste locatie te voorzien als huiswerkbegeleiding aan huis. Dat er nood is aan dergelijk initiatief bleek het afgelopen jaar duidelijk uit de vragen die ons bereikten. Om inspiratie op te doen gingen we ook uitgebreid op de koffie bij welzijnsschakel Integraal VZW die al jarenlang huiswerkbegeleiding organiseren in Brugge."

"Wie duurzaam mee wil helpen kan zich aanmelden bij Iftara (0485/56.95.01 / vivatorhout@gmail.com) of Marijke (0495/62.64.52 / marijke_snauwaert@skynet.be). Ook met andere vragen kan je bij hen terecht. Er wordt vervolgens een individueel intakegesprek georganiseerd (uittreksel strafregister om te werken met kinderen is vereist!). En voor wie wel de nodige talenten heeft voor huiswerkbegeleiding, maar geen achtergrond als leerkracht, wordt er een vormingspakket voorzien."