Osaer & Pauwels nam Immo Blomme over

Patrick Demarest

14/06/2016
Bedrijf

Vanaf 1 februari 2016 heeft Osaer & Pauwels uit Torhout alle activiteiten van Immo Blomme uit Torhout overgenomen. De overname moet het vastgoedkantoor een bijkomende omzet van 50% geven.

johanosaer

(Foto Kurt)

Osaer & Pauwels ontstond in 2007 toen de vrienden Philip Pauwels en Johan Osaer besloten om samen drie huizen te laten bouwen in Hooglede. “Philip Pauwels maakte deel uit van het zakenkantoor Pauwels-Vereenooghe dat opgestart werd in de jaren 1960”, zegt Johan Osaer. “Ik kwam uit de elektrosector. In 2007 zette ik mijn eerste stappen in de vastgoedsector en dat groeide langzaam maar zeker. In zoverre dat in 2012 het vastgoedkantoor Osaer & Pauwels werd geopend. Met dien verstande dat Philip vooral de verzekeringen en het zakenkantoor schraagt en ik voor 95% de immo. Grote vastgoedzaken waar lange onderhandelingen bij komen kijken en transacties in de landbouwsector doen we samen. Ook op andere vlakken zijn we trouwens complementair. Wie een huis koopt, heeft kredieten en verzekeringen nodig, wie verkoopt heeft behoefte aan nieuwe beleggingsvormen…”

Uitbreiden
“In de vastgoedportefeuille zaten en zitten vooral residentiële gebouwen, een beetje bedrijven en kantoorgebouwen en landbouwbedrijven. Wij zijn een volstrekt onafhankelijke makelaar omdat wij ons enkel beperken tot de verkoop of verhuur, wij bouwen niet in eigen beheer. Wij kunnen dus samenwerken met eender welke aannemer. In 2015 openden we een bijkantoor in Aartrijke. Waarom? Omdat daar geen enkele vastgoedspeler aanwezig was. Als marketingtool kan dat dus tellen. De overname van immo Blomme kadert in de strategie om onze positie verder uit te bouwen. Wij verhuizen naar de Burg 7 zodat de klanten van daar niet van locatie hoeven te veranderen en bovendien heeft het kantoor een betere commerciële ligging.”

Osaer &Pauwels telt ondertussen drie medewerkers, Verzekeringen en zakenkantoor Pauwels 14.

Tendensen vastgoed
“Bestaande oudere woningen staan onder een zware prijsdruk. Vaak gaat het om huizen waar aan gewerkt moet worden om ze conform de wetgeving te krijgen en we spreken hier ook over grote percelen. Kant-en-klare woningen doen het wel heel goed, kopers weten zo waar ze aan toe zijn.”

Hoe blijft een relatief klein vastgoedkantoor overeind tussen al die grote spelers? “Door te specialiseren en door onze persoonlijke aanpak. Bovendien hebben wij een grote kennis van de markt in Torhout en omgeving.”