Over mondmaskers en beschermingsmateriaal

Patrick Demarest

30/03/2020
Actua

De oproep naar mondmaskers en beschermingsmateriaal viel niet in dovemansoren in Torhout. Tijdens deze coronacrisis helpen enkele bedrijven en organisaties het lokaal bestuur om de medewerkers en bewoners van het woonzorgcentrum te beschermen.

[caption id="attachment_25950" align="alignnone" width="598"] Technician in coveralls is holds blank paper for custom text. Isolated on white background.[/caption]

Het lokaal bestuur, de directie, het personeel en de bewoners van het woonzorgcentrum zijn verheugd met de schenkingen die ze ontvangen en sturen een speciale dank uit naar:

  • slachthuis Van Hoornweder Torhout en de firma Tropicana voor de beschermingsschorten die ze mochten ontvangen.
  • VTI Torhout en Matexi i.s.m. dienst sport, voor het vervaardigen van gezichtsschermen / spatmaskers voor de triagepost Torhout en het Woonzorgcentrum.
  • Hubo en Geka-Saelens voor de gratis benodigdheden om mondmaskers te vervaardigen.
  • de vrijwilligers en personeelsleden die aan de slag gaan voor het maken van mondmaskers.

    Het lokaal bestuur plaatste een bestelling van FFP2 maskers om o.a. Torhoutse thuisverpleegkundigen, tandartsen en vroedvrouwen te helpen.

     

    FFP2-mondmaskers zijn gekeurde maskers die volledig afsluiten en voldoen aan de veiligheidsnormen. Om o.a. de Torhoutse thuisverpleegkundigen, tandartsen en vroedvrouwen te helpen in hun zoektocht naar geschikte mondmaskers, kocht het lokaal bestuur recent een groot volume aan. Deze worden vervolgens aan aankoopprijs aangeboden.

    Onder andere de Torhoutse thuisverpleegkundigen, tandartsen en vroedvrouwen ontvingen recent een link waarlangs ze mondmaskers kunnen bestellen. De eerste bedeling gebeurde afgelopen weekend al.

    Op die manier probeert het lokaal bestuur de zoektocht naar mondmaskers te vergemakkelijken.

    Voor vragen over de Torhoutse dienstverlening, bel 050 22 11 22 of mail info@torhout.be

    Alle Torhoutse communicatie over deze crisis wordt gebundeld op www.torhout.be/samentegencorona