Pieter Van Landeghem genomineerd voor 'Ster van Europa'

Patrick Demarest

15/04/2019
Actua

De 'Ster van Europa' is een jaarlijkse wedstrijd waarbij VLEVA (Vlaams-Europees Verbindingsagentschap), samen met zijn leden en partners, op zoek gaat naar een Vlaams project, persoon of organisatie die een opmerkelijke bijdrage leverde aan het Europees project. Pieter Van Landeghem, werkzaam als leraar logistiek in het Technisch Instituut Sint-Vincentius te Torhout, is één van de  vijf genomineerden.

De school wil de talenten van jongeren ontwikkelen op het vlak van kennis, vaardigheden en attitudes. Internationalisering kadert in het schoolwerkplan. En daar zet Pieter sinds 2009 zijn schouders onder, als projectcoördinator. Hij zet zich 100% in om van de leerlingen Europese burgers te maken, o.a. via buitenlandse stages. Dat doet hij niet enkel voor zijn eigen studenten, maar voor alle leerlingen uit de TSO- en BSO-opleidingen. Een sterke troef wanneer zij de arbeidsmarkt opstappen.

Naast heel wat promotie ontvangt de winnaar een mooie award, als teken van respect en inzet voor het Vlaams-Europees project.

De stemming loopt tot 28 april en de winnaar wordt op 9 mei in Brussel gehuldigd.

Meer info vind je op https://www.vleva.eu/nl/de-ster-van-europa en stemmen kan op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqWnEwMYoO4rCsYXSR8ZbWAfrp2OBcBFNWObfYT5P6JbWJ5g/viewform