Plattelandsdag op 11 september van 14 tot 18 uur

Patrick Demarest

06/09/2022
Actua

Op zondag 11 september 2022 kun je terug terecht in de Torhoutse Kinderboerderij d'Oude Smelterij voor de 32ste Plattelandsdag.

De Plattelandsdag is een dag voor het hele gezin waar jong en oud hun gading vinden. Naar jaarlijkse gewoonte bruist de boerderij met tal van activiteiten en demonstraties. Net als de vorige jaren is de toegang volledig gratis. Voor 1 euro kan je aan de ingang een activiteitenkaart krijgen voor kinderen. Als ze aan 5 activiteiten deelnemen krijgen ze een lekkere verrassing.

Wat valt er te beleven?

 

Er is een tentoonstelling kleinvee, je kan de landbouwvoertuigen bewonderen en ook de imker is aanwezig. Verder kan je kennismaken met verschillende verenigingen, zijn er volksspelen, ponyritten en reuzegezelschapsspelen, staat er een springkasteel, vindt een tekenwedstrijd plaats, is er een dierenknuffelhoek, kan je katapultschieten en is er een heuse bijenquiz.

Ondertussen kan je de mooiste plekjes van het domein ontdekken: de bijenhal, de serre en de speeltuin. Daarnaast kan je natuurlijk kennis maken met alle boerderijdieren!

Provinciale Prijskamp Belgisch trekpaard

 

"Ik ben blij dat ook dit jaar de Belgische trekpaarden terug van de partij zijn", zegt schepen Hans Blomme. Ze kampen voor de titel van provinciaal kampioen. Dit provinciaal kampioenschap gaat door op de grote weiden aan de rechterkant van het domein, achter de loods. Op het eiland kan je vooral de recreanten bewonderen. Ze demonstreren het boomslepen en brengen ook terug een vliegend tapijt mee.

Hapje en drankje in De Proefhoeve

Op de Plattelandsdag draait cafetaria De Proefhoeve op volle toeren. Ze zorgen voor een ruim aanbod aan frisdranken, streekbieren, wijnen, koffie, verse pannenkoeken, ijsjes en lekkere braadworsten. Op het terras kan je genieten van de covergroep PROJECT D.

Parking

Alle activiteiten gaan door in de buurt van de Kinderboerderij. Er is weinig parkeergelegenheid in de buurt. Kom dus bij voorkeur met de fiets, want we voorzien een ruime fietsenparking.

Meer info: www.torhout.be/plattelandsdag