Recreatief Kubb-tornooi op Don Boscoplein op 1 mei

Patrick Demarest

14/04/2022
vereniging

Op zondag 1 mei organiseert Torhout Content een heus recreatief Kubb – tornooi met speelstraat. Het tornooi start om 13.30 uur en vindt plaats op het Don Bosco plein. Het einde is voorzien rond 17.30 uur. Welk team wordt kampioen?

Wat is kubb?
Kubb is een oud spel dat nog stamt uit de tijd van de Vikingen.
Het is een spel waar werpen en tactiek bij te pas komt.
Het wordt gespeeld in groep en iedereen beleeft plezier aan dit spel.

Hoe verloopt het tornooi ?
De verschillende teams spelen allemaal onderling tegen elkaar, waarna een rangschikking gemaakt wordt. Afhankelijk van het aantal ploegen, worden er opnieuw partijen gespeeld, maar dan met rechtstreekse uitschakeling, tot uiteindelijk de finale gespeeld wordt tussen de twee overblijvende teams. Het winnende team ontvangt een mooie prijs.

Hoe kan je deelnemen ?
Enige voorkennis is niet vereist. Het spel wordt uitgelegd en begeleid door Bert Deleu (scheidsrechter). Je kan deelnemen door een ploeg te vormen met je familie, buren, je vereniging of vrienden van minimum 3 en maximum 6 personen.

Praktisch
De deelnemende ploegen dienen zich in te schrijven vóór 28 april 2022 via e-mail: info@torhoutcontent.be. Deelnemen is gratis en staat open voor iedereen. "We willen het vooral gezellig en ontspannen houden, zodat iedereen er plezier aan beleeft", zegt Geert Devidt.

Randanimatie
Nabij de boltra is er een bar voorzien en in de verkeersvrije straat wordt een springkasteel gezet.

Zie ook: www.torhoutcontent.be