Red De Restjes-dag in het Recyclagepark op 11 juni

Patrick Demarest

10/06/2016
Actua Bedrijf

De kringloopkrachten staan voor je klaar op het recyclagepark van Torhout, Atelierstraat 21 op zaterdag 11 juni 2016 van 10u tot 14u30. Tussen het composteren en fermenteren door kan je een workshop van een... chef-kok winnen en broodpudding proeven.

IMG_9267

Thema van de "Dag van de Compostmeester" is dit jaar "RED DE RESTJES! Want de restjes maken het verschil". Er valt heel wat te beleven.
Red de restjes spel
Er werd een spel ontwikkeld om het gesprek rond voedselresten op gang te brengen. De winnaars van iedere spelronde krijgen een leuke en nuttige attentie van de milieudienst.
Flyer houdbaarheidsdatum
Niet alle producten zijn vervallen na de houdbaarheidsdatum. Via de gratis flyer leer je hoelang je wat kan bewaren en leer je het verschil tussen "ten minste houdbaar tot" (THT)  en "te gebruiken tot" (TGT).
Gratis tipboekje
Het tipboekje bevat eenvoudige en soms niet voor de hand liggende ideeën over wat je kan doen met overschotjes. Het verschil tussen de TGT en THT-data komt weer aan bod en je kan er enkele simpele maar overheerlijke recepten in terugvinden.
Informatiestand fermenteren
Wat is fermenteren en wat is het verschil met composteren? Hoe ga je te werk en welk resultaat levert dit op? Alle informatie hieromtrent kom je te weten op de infostand. Wie wil starten met fermenteren schenkt de stad een waardebon van 5,00 euro voor de aankoop van een starterspakket.
Composteren
Op het recyclagepark kan je een compostvat of compostbakken aankopen. Naar aanleiding van het kringloopweekend schenkt de stad iedereen die een compostbak of -vat wenst aan te kopen een waardebon van 5,00 euro. De kringloopkrachten geven graag antwoord op al jouw vragen rond composteren.
Wedstrijd
Alle invullers van de het wedstrijdformuliier (één vraag en één schiftingsvraag) maken kans op deelname aan een workshop van chef-koks Frank Fol, Isle D'hooghe of Klara Libert.
Gratis proevertjes
Onze compostmeesters zorgen ook dit jaar weer voor lekkere stukjes broodpudding.
Gratis mee te nemen:
-folder "Voedselverlies? Lekker niet!
-folder "5 lekkere recepten met oud brood die iedereen moet kennen!"
-recepten "Pesto van radijsjesloof", "Hartige broodpudding", "Erwtenpesto" en "Broodballetjes"
-folder "Hoe bewaar je thuis je groenten en fruit het langst?"
-folder houden van kippen + bon kippenactie