Roest op 18 september

Patrick Demarest

27/08/2021
muziek

Op 18 september vindt de tweede editie van Roest plaats. Dj's brengen disco en discohouse en er is een life performance. Plaats van het gebeuren: de site van het oud containerpark in de Guido Gezellelaan. 

(V.l.n.r.: Matijs Gevaert, Lowie Trio, Mando Verplancke en Arne Carbonez)

Lowie Trio, Arne Carbonez, Matijs Gevaert en Mando Verplancke slaan zoals in 2019 de handen in elkaar om Roest te organiseren. Roest is een kleinschalig disco en discohouse festivalletje waar dj's het beste van zichzelf geven.

WLC, Thang, Juul Pence en Fried Wonton zijn al enkele namen van de volledig Belgische line up.
Lowie Trio en Matijs Gevaert staan samen 'back to back' ook voor het publiek om hun knaldrang in te dijken. 

Lokale verankering

Roest streeft een lokale verankering na door te werken met lokale handelaars. In 2019 bestond het publiek uit hoofdzakelijk 20-30'ers maar iedereen jong van geest is en was welkom.

Roest start om 14 uur en eindigt om 24 uur. In vergelijking met 2019 werd de capaciteit uitgebreid tot 750 bezoekers. Die moeten allemaal in het bezit zijn van een covid safe formulier of een negatieve PCR-test. Op die manier moeten geen mondmaskers worden gedragen en kan er worden gedanst.

Thema blijft Roest

Matijs Gevaert: "Het thema blijft Roest...en het concept blijft hetzelfde. Er zal dus opnieuw een gezellige cocktailbar zijn!"

Tickets
60% van de tickets is al verkocht, 400 waren er verkocht in een half uur. Wave 1 en 2 zijn al uitverkocht.


Wave 3: 15 euro
Wave 4: 19 euro