Ruitjesboswegel

Patrick Demarest

22/10/2019
Natuur

Elk jaar vindt in de herfst Dag van de Trage Weg plaats. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken de wegjes en paadjes op. Torhout is rijk aan groene, trage wegen en met de Ruitjesboswegel komt daar nu nog eentje bij.  

 

 

Landinrichtingsproject Groenhove - Vrijgeweid

Elsie Desmet, schepen van Natuur en Groen: "Binnen het landinrichtingsproject Groenhove - Vrijgeweid werd heel wat aandacht besteed aan deze groene, trage verbindingen. Een ideaal moment om een trage wegenbeleidsplan op te maken voor dit deel van de stad. Samen met de werkgroep trage wegen gingen we aan de slag om dit beleidsplan op te maken in samenwerking met de provincie en de VLM. Dit beleidsplan werd in de gemeenteraad van april 2016 goedgekeurd."

"Intussen werden onderhoudsplannen voor trage wegen opgemaakt, werden trage wegen opgewaardeerd, gingen we in overleg om bestaande trage wegen die in privé handen zijn aan te kopen en gingen we op zoek naar nieuwe trage wegen."

 

DE RUITJESBOSWEGEL

 "Deze nieuwe trage weg vormt een heel grote meerwaarde in het wandelnetwerk van trage wegen in en rond ons Groenhovebos. Deze landweg verbindt de Vrouwkenswegel met de Ruddervoordewegel en de Ventweg. Hierdoor ontstaan er heel wat nieuwe mogelijkheden voor wie geniet van een wandelnamiddag in en rond Groenhove."

Zie meer: [wppa type="slide" album="1337"][/wppa]

(c) Apriotief

 

 

bigpic
Foto 1 van 4
bigpic
Foto 2 van 4
bigpic
Foto 3 van 4
bigpic
Foto 4 van 4
Foto 1 van 4
Foto 2 van 4
Foto 3 van 4
Foto 4 van 4