Rush op mobilhomes?

Patrick Demarest

21/04/2020
Bedrijf

De maatregelen tegen het coronavirus laten nog ruimte om te werken maar de vrijetijdsbesteding ligt compleet op apegapen. Meer zelfs men raadt Belgen aan om niet naar het buitenland te reizen. Vakantie in eigen land dus. Geen vliegtuig, geen reizen in groep...dat zou in de kaart van de vakantie per mobilhome spelen. Is dat zo? Wij vroegen het Tom Rossel van Alpha-West in de Roeselaarseweg in Torhout.

Tom Rossel (44) en Valerie Soens (43), man en vrouw, startten met Alpha-West op 1 december 2006. Later kwamen daar ook nog Karel en Youri bij, twee techniekers.

Mogen jullie op dit moment nog activiteiten ontplooien?
Tom: "Momenteel mogen wij geen activiteiten ontplooien, klanten worden wel via mail / whatsapp video verder geholpen.

Is dit anders een sterke periode?

Tom: "Normaal gezien start ons verhuurseizoen met de paasvakantie. We zien wel dat eigenaars / kopers van motorhomes, de wagens niet langer enkel in de zomer gaan gebruiken, maar ook in voor- en najaar, zelfs in de winter. Absolute vrijheid hé."
De omzet is nu dus veel minder.

Tom: "Omzet in de verhuur is teruggevallen op 0. In de paasvakantie staan er normaal 25 huurmotorhomes klaar, waarvan 23 spikslinternieuwe en er waren er toch al een 20 verhuurd voor deze vakantie. Ook de lange weekends die eraan komen worden problematisch. Ondanks de crisis slaagden we er toch in een vijftal nieuwe wagens te verkopen via mail en whatsapp-video, ook nieuw voor ons 😊. Er staan ook een 10-tal nieuwe wagens klaar om te leveren, zodra dit opnieuw kan en mag.
Kan je dat ophalen in de rest van het jaar?

Tom: "Neen die huuromzet is weg en kunnen we niet meer goedmaken, leasings en omniums blijven lopen hé. Verkoop kunnen we eventueel nog inhalen, maar dan mag deze situatie niet lang meer duren, #savethesummer."

Men zegt dat er een rush op mobilhomes op gang komt. Al iets van gemerkt? 

Tom: "Absoluut vooral via mail komen opnieuw veel aanvragen binnen. Maar wat de veiligheidsmaatregelen deze zomer zullen inhouden, kunnen we voorlopig nog niet voorspellen. Maar wat we wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat een motorhome de veiligste manier van reizen is. Geen vreemde bedden, geen drukke ontbijtzalen, geen overbevolkte vliegtuigen, boten of bussen. In een motorhome heb je, net zoals thuis, de volledige controle over je omgeving. Alle voorzieningen zijn aanwezig en je hoeft geen onnodige risico’s te nemen. Met een sprankeltje hoop durven we voorzichtig zeggen: zij die een motorhome kopen of huren, maken het meeste kans op enige vorm van reis deze zomer. We merken wel dat de interesse momenteel opnieuw stijgt, ook al is het om in België rond te trekken. Met een motorhome kan je echt wel Last-minute beslissen: je beslist zelf als je vertrekt of je naar links of naar rechts draait."