Saara Menll exposeert in Bekegem

Patrick Demarest

06/07/2021
Cultuur

Torhoutse Saara Menll (54) exposeert van 31 juli tot en met 29 augustus in de Sint- Amanduskerk in Bekegem. 

Saara Menll: "Ik heb West-Vlaamse roots, kom uit Koksijde maar woon en werk al een 10-tal jaar in Torhout."
"Toen ik startte met het maken van kunst, maakte ik vooral grote werken, vaak heel fijn getekend penwerk. Later ben ik die gaan inkleuren en ben ik verder geëvolueerd naar kleinere werkjes."

Mixed media

"De afgelopen drie jaar heb ik mij gefocust op één bepaald project waarbij ik mixed media werkjes maak op een formaat van 9 bij 9 cm. Daar heb ik er ondertussen een kleine 100 van gemaakt. Ik heb graag dat de mensen wat inspanning moeten leveren om naar mijn werk te kijken, kleine werkjes vormen daar een goed excuus voor..."

"Natuurlijk is het presenteren van een klein kaartje niet evident, daarom zijn al de kaartjes verkleefd op paneeltjes, die op hun beurt op een groter paneel vastgemaakt zijn."

In maart 2022 in cc de Brouckere

"Normaal startte vorig jaar op 13 maart 2020 mijn tentoonstelling in het cc Debrouckere, maar die werd op het laatste moment geannuleerd. Die tentoonstelling zal nu volgend jaar, 2022, in maart plaatsvinden."

"In tussentijd hebben de mensen van ID Est mij gevraagd om een deel van mijn werk tentoon te stellen in de kerk van Bekegem. Daar zal ik niet alleen een deel van de kaartjes tentoonstellen, maar eveneens een deel van mijn vroegere werken. Tentoonstellen is niet meteen mijn ding. Er komt organisatorisch heel wat bij kijken. Het liefst werk ik gewoon in mijn atelier, maar uiteindelijk ben ik toch blij dat ik na een lange pauze weer even met mijn werk naar buiten kan komen."