Samen tegen armoede op woensdag 18 oktober!

Patrick Demarest

04/10/2017
Actua vereniging

Volgens de laatste statistieken leeft 1 op 7 Belgen onder de armoedegrens, dit zijn dus meer dan 1.700.000 mensen in België. Ook in Torhout zijn er mensen die de meet niet halen. Niemand is zeker dat hij nooit in dergelijke situatie kan terechtkomen!

IMG_9916

“Welzijnsschakel De Klapdeur Torhout” heeft oog voor deze mensen en zet elke dinsdag-namiddag zijn deuren open voor hen in hun klapcafé.

 "Met “Welzijnsschakel De Klapdeur Torhout” ondersteunen wij de de campagne met een actie op de wekelijkse Torhoutse woensdagmarkt van 18 oktober 2017 van 8 tot 14 uur.

 We nodigen iedereen uit om zich van zijn sportiefste kant te laten zien en mee te fietsen op rollen. In het bijzonder nodigen we de leden van de gemeenteraad uit om onze actie te ondersteunen. We fietsen telkens met 4 personen tegen elkaar. De winnaar ontvangt een mooie prijs. Iedereen kan deelnemen voor de prijs van 1 euro. Uw sportieve inspanning telt mee voor de actie van Gezinssport Vlaanderen.

FB 1 op 7

 

  • We verkopen “Soep op de stoep” gemaakt met groenten uit eigen volkstuintjes. Ook verkopen we confituur en koffie ten voordele van “Welzijnszorg”.

 

Om het half uur willen we een menselijke ketting vormen met de aanwezigen onder het motto, de ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Vandaar dat we de zwakste schakels dienen te versterken. Iedereen van harte welkom.

 

 Graag vragen we ook uw aandacht voor de actie van Gezinssport Vlaanderen, beweeg mee om 40.000 uren te sporten om de actie te ondersteunen. Surf hiervoor naar www.gezinssportvlaanderen.be/ beweeg-mee-tegen-armoede en registreer uw actie."