“Samenwerken en beter communiceren”

Patrick Demarest

09/06/2022
Economie

Stephan d’Aussy (45) is naast bedrijfsleider van Voeders d’Aussy ook medevoorzitter van Torhout Onderneemt, een vereniging van de bedrijventerreinen Torhout Noord en de Ringaert. Stephan behartigt de belangen van Torhout Noord.


Waar staat Torhout Onderneemt voor?

Stephan: “Om te beginnen vind ik Torhout Onderneemt een goed initiatief van Lokaal Bestuur Torhout. Het brengt ondernemers samen die gezamenlijke standpunten en ideeën naar voor kunnen brengen en die gemeenschappelijke belangen kunnen verdedigen. Via Torhout Onderneemt streven we naar een betere samenwerking en een goede communicatie.”

“De kans die we als Torhoutse ondernemers en bedrijven krijgen om aan te sluiten bij bepaalde, haalbare en doelgerichte projecten mogen we niet laten liggen. Die kans moeten we gezamenlijk grijpen en uitwerken. Een aantal voorstellen op korte en middellange termijn zijn lopende. Financieel budget, subsidies en steun vanuit de overheid, provincie en de stad zijn momenteel in onderhandeling.”

“Met Torhout Onderneemt willen wij enthousiast en vooruitstrevend samen werken aan een succesvol verhaal ten goede van alle Torhoutse ondernemers en bedrijven.”

Jij vertegenwoordigt Torhout Noord…

Stephan: “Toen ik de vraag kreeg of ik Torhout Noord wilde vertegenwoordigen in Torhout Onderneemt, was ik ten zeerste vereerd. Ik heb geen moment getwijfeld om ja te zeggen.”

“In Torhout Noord moeten we zeker werken aan duidelijke en goede communicatie die er vandaag jammer genoeg niet is. Onze bedrijventerreinvereniging heeft vooreerst het doel de ondernemers samen te brengen zodat we verlangens en ideeën kunnen verzamelen hoe we Torhout Noord beter economisch, efficiënter, veiliger en duurzamer als industrieterrein kunnen uitbouwen.”
“Ik zal mij daarvoor ten volle inzetten en ondernemers, buren van ons, samen brengen in een werkgroep. Dat is een uitdaging die ik graag aanga voor een betere en toekomstgerichte industriezone.”

Straalt Torhout Noord voldoende dynamiek uit?

Stephan: “Nee. Maar ik ben ervan overtuigd dat elke ondernemer in Torhout Noord een dynamische manager is.”

“Torhout Noord werd de laatste jaren uitgebouwd met de zone Atelierstraat: allemaal nieuwe bedrijven met jonge ondernemers. Die bedrijven en de bedrijven in de Industrielaan, de Ambachtsstraat, de Oude Gentweg, de Bruggestraat en de Noordlaan moeten zich verenigen. Torhout Noord is heel uitgestrekt en velen weten niet welke bedrijven er actief zijn en kennen elkaar niet. We kunnen nochtans zeker een meerwaarde zijn voor elkaar.”

“Door het samenbrengen van ondernemers en een dynamische aanpak, kunnen we samen projecten verwezenlijken. Als we onze krachten bundelen, kunnen we een dynamisch Torhout Noord uitbouwen dat onderneemt.”

Heb je een specifieke toekomstvisie?

Stephan: “Met onze bedrijventerreinvereniging actief meewerken in Torhout Onderneemt zodat we haalbare en succesvolle doelstellingen en belangen kunnen realiseren dankzij de juiste inzichten en de gedrevenheid van onze Torhoutse ondernemers.”