Schoolfeest en proevertjesdagen in Basisschool Eureka

Patrick Demarest

01/03/2018
cultuur/onderwijs

Op 3 maart vanaf 15 uur viert Basisschool Eureka (Scholengroep Impact) in de Rijselstraat feest! Iedereen is welkom. En dit is meteen ook één van de drie proevertjesdagen voor instappertjes.

Straks is de refter van de school een heuse feestzaal. Voor het schoolfeest zetten alle klassen er elk op hun beurt hun beste beentje voor met een optreden. De optredens samen vormen het thema van het feest, namelijk ‘The Greatest Show’. Aan het eind van de show, rond 17 uur,  komen alle deelnemers samen voor een sfeervolle afronding die meteen ook het startschot is voor het tweede deel van het feest. Na de optredens is er immers de mogelijkheid om na te praten bij een maaltijd met warme beenham.

 

Het schoolteam staat in voor de praktische organisatie: ‘Het schoolfeest is voor de kinderen telkens weer een moment om naar uit te kijken. Ze hebben de voorbije weken veel geoefend; sommigen hebben gaandeweg hun talent ontdekt, anderen genieten van het teamwerk en het creatief bezig zijn. Het feest is een project waarin verschillende van onze basiswaarden naar voren komen zoals het respectvol omgaan met anderen, het ervaren van leerplezier, het stimuleren van ondernemerschap en het helpen ontwikkelen van talent. We maken er weer een gezellig feest van waarop ouders, grootouders, zussen en broers welkom zijn.’   Wie nog op zoek is naar een groene school voor zijn of haar kind, kan overigens ook komen naar de proevertjesdagen voor instappertjes. De instappertjes draaien een uurtje mee met de klaswerking waarbij telkens een activiteit plaatsvindt, gericht op de allerkleinsten (K0 en K1 zitten samen in klasje). De inleefmomenten voor nieuwe peuters zijn op 21 maart, 2 mei en 27 juni, van 9 tot 11 uur.
Meer info en inschrijvingen voor het schoolfeest:  mailto:basisschool@eureka.beof 050 21 33 21