Septem Viri heeft een Schoon Lief

Patrick Demarest

07/09/2017
cultuur/onderwijs muziek

Het vocaal ensemble Septem Viri brengt een nieuwe cd uit: Schoon Lief. Een volledig Nederlandstalige plaat, hun eerste album in 16 jaar tijd. De acht heren hebben zeven prachtnummers een unieke invulling gegeven, samen met de Deense huisarrengeur Mikael Gjesing.

IMG_9804

Tekst en uitleg van Bart Van Synghel: "Voor Septem Viri is dit het derde album, het eerste sinds 2001. Voor dit album kozen wij voluit voor het Nederlandstalige lied. Een eigenzinnige selectie van zeven nummers werd onder handen genomen door Mikael Gjesing, de Deense huisarrangeur van Septem Viri. Hij schrijft sinds jaar en dag de arrangementen voor de groep en wordt stiekem als het negende (en ‘geheime’) lid van de groep beschouwd."

"Het hoeft geen betoog dat Septem Viri apetrots is op het resultaat, dat op 5 september werd voorgesteld in de kleine kapel van de Torhoutse muziekacademie Ten Walle. Schoon Lief, werd de plaat gedoopt. Zo heet ook het afsluitend nummer van de cd, al is dat niet de enige reden.
Je hebt het graag heel dicht bij je, je blijft ernaar verlangen, het doet je vollopen met emotie: een schoon lief. We hopen dat deze cd ook voor jou een Schoon Lief mag zijn."

Stemvork 30 september

"Schoon Lief wordt voor het eerst officieel verkocht op het derde internationaal a capellafestival Stemvork, op 30 september in Torhout. Septem Viri is de aanstoker van dit evenement, het wordt dit jaar dus een huwelijk van twee geesteskinderen.
Je kan er dus twee vliegen in één klap slaan: genieten van sfeer en stemmen op Stemvork én een nieuw Schoon Lief aanschaffen."

"Septem Viri is een a-capellagroep die in 1989 het levenslicht zag. De zeven stemmen werden toen een eerste keer gebundeld en een bochtige, muzikale maar vooral leuke reis ontspon zich. Nu, 28 jaar later, zijn het acht stemmen geworden. En ze klinken nog even scherp als toen. Schoon Lief is de nieuwste mijlpaal op dat parcours."

Stemvorkfestival - 30 september 2017 - www.stemvork.eu