Sien Lagae trekt lijst Groen gemeenteraadsverkiezingen 2024

Patrick Demarest

25/01/2024
vereniging

Op de nieuwjaarsreceptie van Groen Torhout werd bekend gemaakt dat Sien Lagae (35) de lijst zal trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Ze wordt daarin geruggesteund door Bertrand Vander Donckt, die vanop de 2de plaats de campagne aanvangt. 

Belangrijker is echter de inhoud van de campagne. Sien wil met Groen Torhout vooral af van het stereotype beeld van Groen. Groen is meer dan Groen! 

Sien Lagae: "Groen Torhout wil streven naar een stad waarin je voor jezelf, de anderen en de planeet kan zorgen, want die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Net als tijdens de vorige campagne is een degelijk uitgebouwd ontmoetingscentrum één van de hoofdpunten in de campagne, want de roep daarom klinkt steeds luider vanuit alle hoeken in Torhout. Ook de jeugd en de verenigingen moeten een meer geschikte plek krijgen. Het hoge kinderarmoedecijfer moet aangepakt worden met proactief sociaal beleid waarbij mensen automatisch de hulp krijgen waar ze recht op hebben. Er moeten meer sociale woningen komen en ook energiearmoede moet hoog op de agenda komen.

Daarnaast wil Groen Torhout een aantrekkelijker en groener stadscentrum creëren om te kuieren, winkelen en om horeca te bezoeken. Lokale ondernemers moeten terug zuurstof krijgen. Natuurbeheer en dierenwelzijn is belangrijk, maar ook landbouwers moeten meer perspectief krijgen en begeleid worden in de overgang naar een duurzamer landbouwmodel. Die twee zijn niet tegengesteld, maar kunnen hand in hand gaan.

Vanuit de oppositie konden we de voorbij jaren mooie zaken verwezenlijken, zoals de onthardingspremie, onderwijscheques en meer zonnepanelen op de gebouwen van de stad. Constructieve politiek loont, en dat is ook hoe we verder willen gaan."

Op de voorstelling waren ook Paola Travella (Brugge), 1ste opvolger voor de Vlaamse verkiezingen en Matti Vandemaele (Kortrijk), lijsttrekker voor de federale verkiezingen, aanwezig.