Sociale Kerstmarkt tijdens Kerstkoopzondag

Patrick Demarest

12/12/2017
straat/wijk winkel

Op zondag 17 december 2017 vormen de Markt en de omliggende winkelstraten van de Torhoutse binnenstad vanaf 14 uur opnieuw het feeërieke decor voor kerstkoopzondag.

Vroege vogels kunnen in de voormiddag reeds aansluiten bij de Torhoutse Kersttocht van 10 tot 15 uur. Dit is een organisatie van "Kerst voor iedereen" en Kiekafobee. Er wordt gestart aan de kasteelschuur in Wijnendale.

Daarnaast vindt  om 11uur  in het museum voor Torhouts aardewerk in het Ravenhofpark de opening van de tentoonstelling "Opgezet Spel" van kunstenares Ann Demeyere plaats. Een bijzondere tentoonstelling die opgezette dieren combineert met het aardewerk.

Vanaf 14 uur is er de kleurrijke sociale kerstmarkt, die net als vorig jaar opnieuw zal doorgaan in de omgeving van de Groentenmarkt. Dit jaar breiden we zelfs uit tot aan de Oostendestraat. Op het kruispunt Oostendestraat - Zwanestraat - Burg komt het podium. Vanaf 14.30 uur kan u hier genieten van een kerstconcert van de Koninklijke Harmonie Rhetorika. Aansluitend volgt een optreden van dansschool Inner Motion.

Organisator TROSSO, de Torhoutse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en Samenwerkingsontwikkeling, zet dit jaar één van zijn leden in de kijker, nl. Banglabari. In het tentje van TROSSO kan u kennismaken met de werking van deze organisatie. Elke bezoeker ontvangt een leuke verrassing!

Dit jaar nemen maar liefst 28 verenigingen en organisaties deel aan de sociale kerstmarkt. Allen zullen ze zich inzetten op een verrassende en hartverwarmende manier voor het goede doel.

Deelnemers aan de sociale kerstmarkt:
Rotaract Torhout-Houtland t.v.v. BLO De Torretjes
JCI- Houtland t.v.v. Footstep


Kiwanis Torhout t.v.v. hun projecten
Marnixring t.v.v. De Andere Academie
Beweging.Net t.v.v. Wereldsolidariteit
Jong CD&V t.v.v. Noordhoek
Thaismiles t.v.v. Thailand
Basisgroepen Torhout t.v.v. El Salvador
Vredeseilanden t.v.v. hun projecten
Zoutmijnkinderen t.v.v. de zoutmijnkinderen
Driekart t.v.v. Den Tuut van Tegenwoordig
Tuut van Tegenwoordig - sensibilisatie
Natuurpunt t.v.v. trekvogels
Eureka atheneum t.v.v. Kiekafobee
ALS - Nathalie t.v.v. Music for life
Troubadour t.v.v. De Katrol
1000 km kom op tegen kanker t.v.v. Kom op tegen Kanker
Move2Gether t.v.v. projecten in Gambia
For A Purpose t.v.v. projecten in Nepal
Pulmonale hypertensie t.v.v. pulmonale hypertensie
D-Noizz t.v.v. pulmonale hypertensie
Evangelische kerk t.v.v. hun projecten
Bollie en Billie t.v.v. Tordale
Hart boven Hard t.v.v. Hart boven Hard
Familiezorg t.v.v. Music for life
Eetwinkel Hapklaar t.v.v. Music for life
Albert Vastgoed t.v.v. vzw Schoonderhage Aalst
TROSSO - Banglabari t.v.v. Banglabari

Alle kapoenen, groot en klein, kunnen hun fantasie botvieren op de gratis draaimolen op de Groentenmarkt terwijl hun ouders genieten van een hapje en drankje voor het goede doel.

Zondag wordt het feest ook dit jaar op passende wijze afgesloten met een spectaculaire lichtshow op het historische stadhuis. Er zijn drie voorstellingen, een om 18, een om 18.30 en een om 19 uur.

Te voet of met de fiets geraakt u het gemakkelijkst tot in het centrum van de  stad! Er is een ruime fietsenstalling aan de achterkant van het stadhuis. Aan de achterkant van het stadhuis worden ook extra parkeerplaatsen voorzien voor personen met een beperking.