Griekenland in…Torhout

Admin

10/08/2014
horeca/toerisme

Eethuisje Socrates

Eethuisje Socrates in de Oostendestraat is ongetwijfeld een van de origineelste Griekse restaurants in de provincie. Het onderscheidt zich niet alleen door zijn mezeformule maar ook door het interieur dat een nabootsing is van Griekse pleintjes en straatjes. Griekenland in Torhout dus.

IMG_3937

"Vlamingen en Grieken hebben zeker één ding gemeen: ze houden van een gezellige babbel, met daarbij een lekkere hap en een goed glas", zegt Leen Vanhecke, die na het overlijden van haar man Foti Anessiadis de touwtjes in handen heeft in Eethuisje Socrates.

IMG_3941

Zelf verbouwd

"Onze eerste zaak was gevestigd in de Oostendestraat waar nu de Windes is. We bleven de Oostendestraat trouw maar verhuisden naar het stadscentrum in het gebouw waar nu De Tap gehuisvest is. Acht jaar geleden streken we in ons huidig eethuisje neer. Foti en een vriend ontwierpen en werkten een interieur uit dat zeer nauw aanleunt bij het typische "kleine straatjes"-decor van elk Grieks dorpje. Alsof je buiten zit te tafelen…Foti heeft dat allemaal zelf gedaan, iets waarop mijn dochter en ikzelf voor altijd heel trots zullen op zijn.

Het succes van meze

"Meze kun je het best omschrijven als allerlei hapjes, en het assortiment is oneindig. Deze manier van tafelen is heel gezellig omdat het veelzijdig is, sympathiek en origineel. Hier in Eethuisje Socrates willen we deze sfeer een beetje nabootsen door op een losse manier een uitgebreide waaier van Griekse hapjes aan te bieden, natuurlijk vergezeld van allerlei zuiderse drankjes. Tachtig procent van de klanten opteert voor die formule. Daarom hoeven we ook nooit veel te sleutelen aan onze menukaart, al kunnen de mezeschoteltjes wel variëren. Er is trouwens ook nog een niet Grieks aanbod. We proberen dan ook het midden te houden tussen Grieks eethuisje en bistro."

IMG_3944

Muziek

Bij Grieks eten hoort uiteraard sfeervolle Griekse muziek, waardoor je je nog meer in een dorpje op een Grieks eiland waant! Mijn man was zelf een prima percussionist en gaf vroeger geregeld optredentjes in de zaak met vrienden/muzikanten. Mijn dochter Sofia heeft zijn muzikale genen geërfd en is een getalenteerde singersongwriter, die aan een muzikale carriere timmert.

Gegevens

Eethuisje Socrates
Oostendestraat 36
8820 Torhout
050 22 10 30
socrates@proximedia.be
www.restosocrates.be

Gesloten op woensdag en donderdag. Andere dagen open vanaf 18.30 uur. Op zondag ook tijdens de middag open van 12 tot 14 uur.