Spectra Bourgeois blikt vooruit en breidt uit

Patrick Demarest

02/04/2021
winkel

 "Na regen komt zonneschijn", zegt Luc Vinckier van Spectra Bourgeois in de Kortemarkstraat. Je vindt er  huishoudmateriaal en -apparaten, interieur en decoratie items, ijzerwaren, tuingereedschap, tuinmeubelen en er is een slijp-, gas- en sleutelservice. 
De 'boerenwinkel' zoals hij vroeger in de volksmond werd genoemd bestaat al sedert 1948 en werd in 1984 door Luc overgenomen van zijn ouders. Drie jaar geleden liet hij de zaak nog volledig verbouwen. 

"Niet klagen"

En dan kwamen de wegenwerken voor de deur en corona...
Luc: "Gezien mijn statuut van doe-het-zelf mocht en mag ik openblijven tijdens de coronaperiode. En ik klaag niet over de verkoop. Ik heb de indruk dat heel wat mensen thuis veel meer koken en bakken en daar materiaal voor kopen ook."

"Tot nu toe bleef ik ook nog behoorlijk bereikbaar tijdens de werken aan de Kortemarkstraat. Dat gaat misschien anders zijn als ze pal voor mijn deur werken wat bijna het geval is."

"Ondertussen zijn ze ook aan de nieuwbouw naast mijn deur begonnen. Dat is goed voor mij want de winkelruimte onderaan palm ik in. Ik breid mijn winkel dus uit, er is al een deuropening gemaakt zelfs. Daar moet een afdeling tuinmeubelen komen. Op die manier kan ik die ook uitstallen."