Sportstadion beperkt weer open

Patrick Demarest

04/05/2020
Actua sport

Conform de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad, gaat het Torhoutse sportstadion op 4 mei beperkt terug open. Individuele sporters (geen groepen) zijn voor een beperkt aantal activiteiten terug welkom.

Vanaf vandaag, 4 mei, zijn er terug meer mogelijkheden om in open lucht te gaan sporten. Het is toegelaten om met twee personen af te spreken (dus maximum drie sporters samen). Het moet wel altijd om dezelfde twee personen gaan, en alleen sporten waarbij u voldoende afstand kunt houden zijn toegelaten. Er mag ook geen materiaal gebruikt worden uit bergingen en ook groepstrainingen zijn voorlopig nog niet mogelijk.

 

"Dit zijn de toegestane activiteiten" zegt schepen van sport Rita Dewulf: "Skeeleren (max. met 3), lopen (max. met 3), tennis (enkelspel), beachvolleybal (1 tegen 1), werpnummers: alleen indien atleet eigen kogel, discus en hamer meebrengt en op voorwaarde dat het opstellen van de kooi volgens de veiligheidsvoorschriften haalbaar is".

Alle andere activiteiten zoals bv. voetbal, tennis dubbelspel, beachvolley met meer dan 2, hockey, krachtbal, groepstrainingen, kampnummers atletiek (verspringen, hoogspringen, polsstokspringen,) zijn voorlopig nog niet toegestaan.

Praktisch

 

  • De buitenfaciliteiten van het sportstadion worden geopend van maandag tot vrijdag 8.30 tot 21 uur, zaterdagen van 9 tot 17 uur, zon- en feestdagen gesloten.
  • Toegang is uitsluitend voorzien via het hekken nabij het stadspark.
  • Alle toiletten en kleedkamers blijven gesloten.
  • Het is niet toegestaan om zitbanken te gebruiken en bezoekers zijn alleen welkom om te sporten en verlaten het domein onmiddellijk na hun sportactiviteit.
  • Er wordt geen materiaal uitgeleend (raketten, tennisballen, berging atletiekmateriaal- ook van de club - blijft op slot, skeelers worden niet uitgeleend, geen volleyballen)
  • Voorlopig is er geen controle op sportkaarten en is iedereen dus welkom.

Tennis en beachvolley

 Voor het gebruik van tennisvelden en beachvolleybalveld moet er vooraf online gereserveerd en betaald worden via de webshop van de stad (https://webshoptorhout.recreatex.be/ ). Vanaf 4 mei kan 1 tennisterrein en het beachvolleybalveld gereserveerd  worden, vanaf de week erna zal ook het tweede tennisveld beschikbaar zijn.

Werpnummers

Wat betreft de werpnummers: kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen, hamerslingeren kan, indien de mensen hun persoonlijk werptuig meebrengen en indien ze hun handen wassen voor de activiteit en vooraleer ze het net manipuleren. De kooi moet correct opgesteld worden. Voor de werperskooi kan dit alleen door atleten met kennis van zaken en moeten er minstens 2 mensen aanwezig zijn om de kooi correct op te stellen.

Multisportveld

 Het multisportveld en skateterrein in het stadspark blijven verder gesloten.

Er is een sportmedewerker aanwezig die toezicht zal houden op het goede verloop en wie zich niet aan de afspraken houdt zal gevraagd worden het domein te verlaten.