Spot de kleurrijke reuzenslakken tijdens de Dag van de Trage Weg

Patrick Demarest

13/10/2021
Actua

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober is er de Dag van de Trage Weg. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen zullen opnieuw genieten van de vele rustige wegen en paadjes in onze stad. Torhout is rijk aan groene, trage wegen. Het Lokaal Bestuur Torhout zet dit jaar in op kleurrijke, beschilderde reuzenslakken die je een boodschap van algemeen nut meegeven.

Trage wegen zijn er voor iedereen. Ze brengen ons vlot, veilig en gezond naar het werk, de school of de winkel. Het zijn de plekken bij uitstek om aan sport te doen, te spelen en om van de rust en de natuur te genieten. Torhout kent er heel wat en daar zijn ze fier op!

Spot slakken op de trage wegen

In de herfst van 2020 zorgde Visit Torhout voor heel wat nieuwe wandelingen langs trage wegen. De wandelbrochures Domein d'Aertrycke, Wijnendalebos en Groenhove zijn nog steeds gratis te verkrijgen in het Vrijetijdshuis. Dit jaar focust men zich op de wandelingen in Groenhove. Kom er heerlijk vertragen en ontdek her en der de kleurrijke reuzenslakken. Ze geven je een veilig berichtje mee.

Activiteiten

De Dag van de Trage Weg valt samen met het einde van de Week van het Bos. Op zaterdag 16 oktober zijn er dan ook enkele activiteiten gepland in het teken van deze twee thema's.

In de voormiddag is er voor de kinderen een heuse kids-mountainbiketocht voorzien, in samenwerking met de Koareltjes van Wijnendaele. Hou jij van modder, fietsen en uitdaging? Dan is deze tocht zeker iets voor jou! De tocht van 20 km start om 9.15 uur, de tocht van 30 km start om 9.00 uur. Inschrijven kan via vrijetijdshuis@torhout.be.

Op zaterdagnamiddag zijn er niet één, maar twee evenementen gepland. Laat je op sleeptouw nemen tijdens een bostheater in Domein d' Aertrycke. Twee acteurs nemen je mee, dieper en dieper het bos in, op zoek naar een boom van een vrouw. Een prachtig verhaal aan de hand van een kleine wandeling. Dit initiatief kwam tot stand in samenwerking met Bos+ en vindt plaats om 14.00 uur en 16.00 uur. Inschrijven is verplicht en kan via vrijetijdshuis@torhout.be.

Op datzelfde moment vindt er ook een Trage Wegen wandeling plaats, georganiseerd in samenwerking met Natuurpunt. Tijdens deze 4 km lange wandeling, onderbroken door enkele rustpauzes, ontdek je enkele trage wegen doorheen Groenhovebos. Voor de kleinsten is er een sprookje voorzien en is er de mogelijkheid om een zoekopdracht uit te voeren. Inschrijven hiervoor is niet verplicht.