Stad en OCMW Torhout zetten in op fit personeel

Patrick Demarest

28/03/2017
Actua straat/wijk

De sportdienst, preventiedienst en de werkgroep 'Gezonde gemeente' lanceren een actieplan 'Dynamisch werken' voor het personeel van Stad en OCMW Torhout. Er worden onder meer dynamische zitoplossingen aangeboden om staand, fietsend of wandelend te werken.

dynamische werkplek

Beweging tijdens het werken
Langdurig zitten belemmert de doorbloeding en is nefast voor de gezondheid. Stad en OCMW Torhout willen dan ook iedereen warm maken om meer te bewegen op de werkvloer en dynamisch te werken. Hierdoor ben je niet alleen productiever, maar ook creatiever en minder vermoeid.
Dynamische zitoplossingen
Schepen Rita Dewulf en sportfunctionaris Sofie Senaeve: "Het personeel kan nu gebruik maken van verschillende dynamische zitoplossingen om meer te bewegen. Het gamma bestaat uit verstelbare tafels, krukken, desk bikes, Yaswig tafel, zitballen, zitschijven,…enz. De werknemers die dit reeds mochten uittesten, waren enorm positief waardoor ook andere personeelsleden aangezet worden om het uit te proberen. Zo streven we naar een attitudeverandering op het werk en hopen we meer en meer mensen zin te doen krijgen in meer bewegen."
Nog meer acties
"
In het kader van het actieplan voorzien we dit jaar nog meer acties zoals gezonde lunch, beweeg je fit,…enz. We streven ernaar om een blijvend effect te creëren en iedereen dynamisch aan het werk te krijgen."