Start academiejaar VIVES

Patrick Demarest

17/09/2020
cultuur/onderwijs

Hogeschool VIVES opende op woensdag 16 september 2020 het nieuwe academiejaar in Kasteel ’t Hooghe in Kortrijk. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Vlaamse viceminister-presidenten Hilde Crevits en Ben Weyts.

Evolutie inschrijvingen

Over het algemeen blijkt er meer interesse te zijn voor opleidingen op afstand. VIVES is met voorsprong marktleider in Vlaanderen met 2500 studenten in 36 bachelor-afstudeerrichtingen. Het grootste deel van die afstandsstudenten zijn mensen die studeren combineren met werk en/of gezin. Deze groep zij-instromers wil zich nu wegens de moeilijke economische tijden heroriënteren, heeft ontslag gekregen en/of wil meer toekomstkansen.

Studiegebied onderwijs (Kortrijk, Torhout, Brugge)

De inschrijvingen voor kleuteronderwijs stijgen met 10%, lager en secundair onderwijs met 15%. De stijgende trend die vorig jaar is ingezet zet zich door. De brede ervaring van het belang van onderwijs in het algemeen en goede leraren in het bijzonder voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren, alsook voor het goed functioneren en de toekomst van de maatschappij tijdens de voorbije coronaperiode bij zowel ouders als kinderen en jongeren, is hieraan vermoedelijk niet vreemd.

De vrijwillige inzet van vele studenten ter ondersteuning van de scholen tijdens corona is een voorbeeld van het opnemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit appel spreekt de nieuwe generatie jongeren aan. 

Hogeschool VIVES

Hogeschool VIVES telt ruim 1 250 personeelsleden en 15 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in vijf steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout. Meer info: www.vives.be.


bigpic
Foto 1 van 9
bigpic
Foto 2 van 9
bigpic
Foto 3 van 9
bigpic
Foto 4 van 9
bigpic
Foto 5 van 9
bigpic
Foto 6 van 9
bigpic
Foto 7 van 9
bigpic
Foto 8 van 9
bigpic
Foto 9 van 9
Foto 1 van 9
Foto 2 van 9
Foto 3 van 9
Foto 4 van 9
Foto 5 van 9
Foto 6 van 9
Foto 7 van 9
Foto 8 van 9
Foto 9 van 9