Stickerverkoop Rode Kruis

Patrick Demarest

19/04/2018
vereniging

Van 19 april tot en met donderdag 1 mei kan je een Rode Kruissticker kopen bij één van de 14.000 Rode Kruisvrijwilligers van de 249 lokale afdelingen in Vlaanderen. Elke Rode Kruisafdeling heeft haar eigen gepersonaliseerde sticker. De kostprijs is nog altijd 5 euro en dit bedrag gaat volledig naar de lokale afdeling. Je weet dus exact waar je geld naar toe gaat.   

(Eerste stickerverkoop aan minister Hilde Crevits en waarnemend burgemeester Kristof Audenaert)

De stickerfiguur is dit jaar Robbedoes. Een goudeerlijke spring-in-'t veld en een legendarische stripheld. Net als de meer dan 13.000 vrijwilligers staat Robbedoes samen met zijn vrienden altijd en overal klaar om te helpen en problemen op te lossen.

"Met onze plaatselijke Rode Kruis afdeling van Torhout, willen wij met de opbrengst van de stickerverkoop oa. nieuwe kledij kopen voor onze vrijwilligers van onze afdeling en EHBO-materiaal. Door een sticker te kopen investeer je in je omgeving. Je helpt heel veel mensen uit je buurt, jezelf inbegrepen. Want wie weet, heb je op een dag zelf hulp nodig", zegt Rode Kruis vrijwilliger Rita Dewulf.