Superklusser Doe-dag op zaterdag 28 augustus

Patrick Demarest

22/08/2021
jeugd

De stadskernvernieuwing spreekt voor heel wat mensen tot de verbeelding: van groot tot klein, van jong tot oud. Om de jongste Torhoutenaren de kans te geven zelf even de handen uit de mouwen te steken, organiseert het lokaal bestuur op de laatste zaterdag van de zomervakantie een Superklusser Doe-Dag.


Kom op zaterdag 28 augustus tussen 13 en 18 uur naar de Markt voor de Superklusser Doe-Dag. Een Doe-Dag voor kinderen vanaf 5 jaar die - hoe kan het ook anders - volledig in het teken staat van de stadskernvernieuwing.

(Torhout pakte al eens uit met 'de speelpleinbouwers': ook dan mochten kinderen de werf op.)

Starten doe je bij de werftent waar je je persoonlijke stempelkaartje kan afhalen. Je kan helpen in vier verschillende thema's:


  • Wegenwerken: ga aan de slag in de bouwworkshop of ga je liever uit de bol met graffiti op één van de buizen?
  • Verkeer: speel samen met Zeppe & Zikki het spannende bibberspel en toon hoe snel je met de step of de go-cart een parcours kan afleggen.
  • Archeologie: graaf samen met Raakvlak oude schatten op in het zand.
  • Milieu: maak je eigen insectenhotel.


Per activiteit voorziet men de nodige begeleiding voor de kinderen. Ouders blijven best aan de zijlijn staan zodat de kinderen zelf alles ten volle kunnen ontdekken!

Opdracht gelukt? Hou je kaartje klaar want daar komt een stempel.

Slaag je erin om vier stempels te verzamelen? Dan ben je een echte Superklusser! Vul je gegevens in op de achterkant van het stempelkaartje en deponeer je kaartje in de juiste box in de werftent.

Alle Superklussers krijgen, na het indienen van hun stempelkaartje, een tof én stoer aandenken.

Maar dat is niet alles! Per leeftijdscategorie (kleuter en eerste leerjaar, tweede en derde leerjaar en vierde leerjaar en ouder) trekt men na afloop van de Doe-Dag een winnaar die aan de haal gaat met een fantastisch pretpakket. De winnaars worden, na de trekking, persoonlijk verwittigd.

De Superklusser Doe-Dag is gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Opgelet: tijdens de Doe-Dag zijn de Markt en de Zuidstraat afgesloten. Zo kunnen de kinderen veilig klussen en spelen.