Sweet-Switch verovert vanuit Torhout de wereld!

Patrick Demarest

12/12/2016
Actua Bedrijf

Etion, forum voor geëngageerd ondernemen, presenteert op woensdag 14 december in bedrijvencentrum 3Koningen vier unieke en gedurfde ondernemersverhalen van starters. Een van hen is Torhoutenaar Sven Algoet van Sweet-Switch.

img_1319-2

 

Co-workingspaces zijn een broedplaats voor nieuwe creatieve ideeën. In het bedrijvencentrum 3koningen is dat niet anders. Daarom brengt Etion daar vier jonge starters samen die er hun eigen "speakerscorner" opzetten:

  • Sven Algoet van Sweet-Switchheeft geen suiker nodig om zoets te brengen,
  • Leslie Cottenjé van Hello Customerzet peilingen op hun kop en de klant centraal,
  • Vincent Vermeulen van School for Butlersleert koninklijk voornaam te zijn, en
  • David De Keyser van Deel een koebezorgt elk van ons een eigen Bella.

Afspraak woensdag 14 december om 19 uur in 3koningen in Torhout. Wil u er nog bij zijn, contacteer dan Wim Dubois, Regio-directeur West-Vlaanderen, 0473 85 02 22

Sweet-Switch van Sven Algoet

Sven Algoet is afkomstig uit Varsenare maar woont sedert 2002 in Torhout. Hij is gehuwd met Charlotte Schiltz en heeft twee dochters: Margaux 8 en Marilou-Victoria 2,5 jaar. In 2007 verhuisden ze naar hun huidige woonplaats in de Aardenhuttenstraat. “Ik studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen met specialisatie marketing en was voornamelijk als verkoopsdirecteur aan de slag”, zegt de 39-jarige oprichter en eigenaar van Sweet-Switch. “Ik had al voor mezelf uitgemaakt welke richting ik uit wilde gaan met mijn carrière. Ik wilde een innovatief businessmodel bouwen op een van de megatrends in de wereld zoals diabetes, vergrijzing, de opwarming van de aarde…Toen in 2011 stevia gezoete producten toegelaten werden in Europa, startte ik met Sweet-Switch, productie en verkoop van stevia gezoete producten. Stevia is een natuurlijk alternatief voor suiker en bevat gen calorieën.”
Uniek
“Niet alleen mijn producten, koekjes, chocolade, choco, jam, snoep…, zijn uniek maar ook de manier waarop mijn bedrijf gestructureerd is. Zo heb ik niemand op de payroll staan en heb ik geen eigen productiefaciliteiten. De 25 producten die Sweet-Switch op dit ogenblik aanbiedt, worden geproduceerd in vijftien verschillende fabrieken in Europa. Op wereldschaal heeft Sweet-Switch het grootste assortiment van stevia gezoete producten in huis.  Nieuwe producten ontstaan door een perfecte kruisbestuiving tussen al die bedrijven. In 2017 wordt het aanbod nog uitgebreid en zullen 25 fabrieken instaan voor de productie. Dat betekent dat ik ook mik op een verdubbeling van de verkoop.”
“Sweet-Switch verkoopt nu al zijn producten in 44 landen: een derde in het Midden-Oosten, en derde in Europa, waaronder uiteraard België en bijvoorbeeld Origino in Torhout, en de rest in  Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Australië. Ook daar streven we nog naar groei.”