Televestiaire Torhout zoekt een nieuwe locatie

Patrick Demarest

16/05/2023
vereniging

In 2022 besliste het CAW Noord-West-Vlaanderen om niet langer zelf de Televestiaire uit te baten en op te volgen, omdat het niet tot de kerntaak van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) behoort. Televestiare is een plek waar mensen aan aangepaste prijzen tweedehandskleding, schoenen en textiel kunnen kopen. Om het project toch verder in stand te houden, vond men met Tordale en Hart boven Hard nieuwe partners maar is men nog op zoek naar een nieuwe locatie!

Shauni Pattyn (CAW Noord-West-Vlaanderen): "Stopzetten is  geen optie, want heel wat mensen doen beroep op de diensten van de Televestiaire. Vandaar gingen we op zoek naar andere partners die het project behartigen en mee ervoor willen zorgen dat het verder kan bestaan. Tordale en Hart boven Hard zijn waardevolle partners, die hun schouders willen steken onder Televestiaire. Ook de vrijwilligers die al jaren de Televestiaire  draaiende houden, blijven zich verder inzetten voor het project. We zoeken nog extra partners om samen het initiatief van Televestiaire in Torhout te kunnen laten bestaan."

"Maar tot nu vonden wij nog geen nieuwe locatie en is er kans dat het project in Torhout verdwijnt. Daarvoor willen we een oproep doen bij de lezers. We zijn op zoek naar een plaats, toegankelijk en centraal in Torhout-Stad. Een locatie met ruime stockage en een winkelruimte van ongeveer 200 m², die verwarmd kan worden. Zien jullie mogelijkheden? Neem dan contact op met televestiairetorhout@gmail.com , dit voor 15 juni."


De Televestiaire uitgelegd

"De Televestiaire is een plek waar mensen tweedehandskleding, schoenen en textiel kunnen kopen. De prijzen worden aangepast volgens het budget van de mensen. Vaak hebben zij een laag of ontoereikend budget.

Televestiaire wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal vrijwilligers, die de kledij sorteren en instaan voor de verkoop. De televestiaire is vooral een sociaal project. Het is van maatschappelijk belang dat er zorg gedragen wordt voor mensen met specifieke noden en tegelijk is het informeel ook een ontmoetingsplek waar mensen een praatje maken met andere mensen in hun omgeving en de vrijwilligers. Daarnaast is het werken met vrijwilligers in dit project een meerwaarde. Televestiaire Torhout bestaat sinds 1984 en is gelegen  in de ‘s Gravenwinkelstraat 20, in Torhout."