Thaismiles vzw dingt mee naar de Standaard Solidariteitsprijs

Patrick Demarest

05/08/2021
vereniging

Op vrijdag 6 augustus is de achterkant van De Standaard gereserveerd voor een affiche van Thaismiles vzw. Dit in het kader van de Standaard Solidariteitsprijs. De winnende organisatie wordt bekend gemaakt op 11 september.

(Heidi en Benny met het logo van de vzw: een smiley in de Thaise kleuren.)

Thaismiles vzw bestaat 5 jaar en Benny Mareel uit Torhout is voorzitter, zijn vrouw Heidi Ramault bestuurslid.

De vereniging heeft tot doel:
De betrekkingen tussen Thailand en België te ontwikkelen en te verbeteren op cultureel, sociaal, economisch, juridisch en toeristisch vlak.
Ter hulp komen aan de armen, aan de behoeftigen en vooral aan de kinderen van de ontwikkelingslanden. Dit in de meest ruime zin van het woord.
Sensibilisatie in België over de nood van bovenstaande doeleinden.

Wereldberoemde glimlach

Heidi Ramault (Thaismiles vzw): "Studenten van Howest hadden een affiche ontworpen in functie van de Solidariteitsprijs van de Standaard. Wij hebben deze ingezonden en behoren tot de 24 vzw’s die een pagina grote advertentie krijgen."

"De affiche is geïnspireerd op de Mona Lisa. Net zoals die van de Mona Lisa, is de Thaise glimlach wereldberoemd. Het is een teken van gastvrijheid, vriendelijkheid, openheid en behulpzaamheid.
Maar achter die glimlach ken er veel schuilen zoals armoede, pijn en verdriet.
Onze vereniging steunt momenteel vier projecten."

Die projecten zijn:


  • Een educatief project in Nongkhai waarbij kinderen de kans krijgen om middelbaar- en hoger onderwijs te volgen.
  • HIV-project waarbij HIV/aids-patiënten begeleiding en medicatie krijgen.
  • Pha Lang schooltje voor staatloze kinderen
  • Schooltje Chiang Saen. "We hebben ervoor gezorgd dat er muggengaas voor de ramen geplaatst werd. Nu zijn er in elk klaslokaal 4 ventilatoren geïnstalleerd. Aan elk kind zijn er 2 paar sokken geschonken. Er werd sport- en spelmateriaal aangekocht."

Kleine vzw tussen grote namen

Heidi: ""Sinds wij dit heugelijke nieuws mochten vernemen volg ik dagelijks wie er verschijnt. Tot op heden waren dat telkens grote organisaties (Think Pink, Consortium 12-12, tele-onthaal,…). Allemaal namen die ik reeds op TV gehoord heb. Wij, als kleine Torhoutse vzw, krijgen dus tussen die grote namen ook onze pagina."

De Standaard Solidariteitsprijs

Non-profit en culturele organisaties dingen tot en met 13 augustus mee naar de 19de De Standaard Solidariteitsprijs. Dagelijks stelt een van de geselecteerden zich voor in een grote advertentie op de laatste pagina van de krant. Een vakjury kiest in beide categorieën de beste advertenties, en ook de lezer kan vanaf 16 augustus een stem uitbrengen voor de publieksprijs. De winnende organisaties worden op 11 september bekend gemaakt. Die mogen later dit jaar elk nog tweemaal gratis en paginagroot in De Standaard adverteren.