The return of the comeback

Patrick Demarest

04/02/2023
Humor

Op 17 maart strijken Kamagurka en Herr Seele neer in het cc de Brouckere met hun absurde humor 'The return of the comeback'. Voor Herr Seele, Peter Van Heirseele, als oud-Torhoutenaar een soort van thuismatch. Wij voelden beide heren eens aan de tand.

In 2019 trokken Kama en Herr Seele al de baan op met The return of the comeback, toen 17 jaar geleden dat ze samen op de planken stonden. Lang duurde dat verhaal niet maar na de covid-pandemie werd de draad terug opgenomen. 

Geen overzicht

Kama en Herr Seele: "Dit is geen overzicht van wat we al allemaal gebracht hebben en we voeren ook geen van onze bekende figuurtjes op. Dit is een heel nieuwe show waarbij we voor het eerst zonder onze pianist Johan De Smet optreden. Geen muziek, alleen babbelen."

"Mensen uit hun kot lokken"

Herr Seele: "We hebben zelf Torhout gecontacteerd om met onze show langs te komen. We willen de Torhoutenaren uit hun kot lokken. Welk publiek wij trekken? Als ik het zo bekijk dan overspant dat alle leeftijden: van 30 tot 65. In grote steden zitten ouders en kinderen naast elkaar naar ons te kijken."


Het komt mij voor dat absurde humor een beetje in de verdrukking zit...

Kama en Herr Seele: "Absurde humor is heel arbeidsintensief en dus wagen niet veel mensen zich daaraan. Je moet eerst de dingen uit elkaar halen en ze daarna weer in elkaar zetten op een manier dat ze herkenbaar zijn. Onze humor is ook tijdloos en kwetst, in tegenstelling tot satire, niemand. Op wat wij doen, staat geen houdbaarheidsdatum."

5 gratis duotickets

Stuur een e-mail naar patrickdemarest@scarlet.be met als onderwerp Kama en Herr Seele en in de body van de mail jouw contactgegevens. Wedstrijd loopt tot en met 14 februari, winnaars worden via website en fb Torhoutvandaag bekend gemaakt op 15 februari.
Ook via facebook Torhoutvandaag loopt een wedstrijd.