Ticketverkoop cc start op 15 juni

Patrick Demarest

10/06/2024
Cultuur

Laaiend enthousiast werkte Team de Brouckere de afgelopen maanden aan het programma voor het volgende seizoen, dat in september van start gaat. Ook dit jaar is er opnieuw een brede en diverse waaier aan voorstellingen en tentoonstellingen. De online ticketverkoop start op zaterdag 15 juni om 9 uur.

 

Voor elk wat wils

Cultuur fungeert als maatschappelijk bindmiddel en laat kritische reflecties toe, zonder oordeel. Kunsten bieden een platform waarin we kunnen loslaten en even loskomen van de dagelijkse sleur. De invulling daarvan is persoonlijk, omdat we allen verschillend zijn… en dat is fantastisch! Dit impliceert natuurlijk wel dat een programma heel divers moet worden opgebouwd. Hierbij viel het oog op verschillende disciplines, een brede waaier aan doelgroepen, zowel de meerwaardezoeker als de occasionele passant, zowel mannelijke als vrouwelijke artiesten, zowel gevestigde waarden als podiumkansen voor jong aanstormend talent, …


Hoewel dit geen sinecure is, lanceerde het Cultuurcentrum met trots het aanbod op 20 mei. Schepen van Cultuur Lieselotte Denolf: "Grote namen als Jasper Steverlinck, Tourist LeMC, Kids with Buns en Isolde Lasoen zullen ongetwijfeld heel wat Torhoutse cultuurliefhebbers een leuk muzikaal avondje uit bezorgen. Ook in de overige disciplines passeren heel wat gevestigde waarden de revue: het geliefde Prethuis mocht niet ontbreken, en ook Soundos, Wim Willaert, Kamal Kharmach, Compagnie Cecilia, Bruno Vanden Broecke en nog zoveel meer voorzien de Torhoutse theaterplanken van topkwaliteit! Ook de cinefiel blijft niet onbediend achter. Zoals ondertussen welbekend, blijft er tweewekelijks een filmaanbod op dinsdagavond en familiefilms in vakantieperiodes."


Talent van eigen bodem

"Daarnaast is het Cultuurcentrum een metgezel van onze lokale gemeenschap. We maakten bij de samenstelling van dit seizoen dan ook een evenwichtsoefening tussen speelkansen voor onze getalenteerde lokale amateurkunsten en kijkkansen naar de vele professionele kunsten die ons land rijk is. Daar bovenop hebben we uiteraard ook oog voor artistiek talent uit de eigen contreien. Zo is er volgende zomer een groepstentoonstelling met verschillende Torhoutse beeldend kunstenaars. Het wordt een eclectische verzameling van verschillende kunstvormen, en allemaal van eigen bodem."


Tickets vanaf zaterdag 15 juni

De online ticketverkoop gaat op zaterdag 15 juni 2024 om 9 uur van start. Aan de balie kan je tickets kopen vanaf dinsdag 18 juni om 8.30 uur. Mensen die niet over een computer beschikken of onvoldoende vertrouwd zijn met online reserveren en betalen, kunnen op zaterdag 15 juni van 9 tot 11 uur terecht bij de baliemedewerkers. Bij sommige voorstellingen kan het heel snel gaan, dus er snel bij zijn is de boodschap.


Het volledige programma vind je in de splinternieuwe brochure of op www.ccdebrouckere.be. Wie geen papieren brochure in de brievenbus ontving, mag altijd een exemplaar komen vragen aan de balie.