Tinnenburgstraat dicht op 26 augustus daarna eenrichtingsverkeer

Patrick Demarest

23/08/2021
Actua

Het Spoor 3-project krijgt steeds meer vorm. Nadat de fietstunnel in juni ingeschoven werd, worden op dit moment de voorbereidingen getroffen en werken uitgevoerd voor de bouw van de fietsbrug in de Tinnenburgstraat. Op 26 augustus gaat de doorgang onder de spoorwegbrug daarom dicht. Vanaf 30 augustus is er eenrichtingsverkeer ingesteld.

 

Vlak voor en vlak na het bouwverlof werden de nutswerken ter hoogte van de spoorwegbrug uitgevoerd. Vanaf eind augustus worden in de Tinnenburgstraat de voorbereidingen getroffen en de werken uitgevoerd voor de fietsbrug.

Om deze werken vlot te laten verlopen, worden de werken zijde per zijde uitgevoerd. Hiervoor zal er tot en met februari 2022, voor verschillende perioden, eenrichtingsverkeer moeten ingesteld worden onder de spoorwegtunnel. Enkel op cruciale momenten zal de doorgang onder de brug volledig onderbroken worden.

Hoe ziet de planning van de werken eruit?

Op donderdag 26 augustus worden de funderingswerken uitgevoerd voor de bouw van de fietsbrug.


  • Tijdens deze werken is de doorgang onder de spoorwegbrug volledig onderbroken.
  • Gemotoriseerd verkeer en fietsers moeten omrijden via de Kasteelstraat, de Guido Gezellelaan, de Ganzevijverstraat, de Papebrugstraat, de Viaductstraat en de Elisabethlaan (of omgekeerd).
  • De aannemer voorziet op vrijdag 27 augustus een reservedag voor het geval dat de werken niet op één dag uitgevoerd kunnen worden.


Vanaf maandag 30 augustus wordt er in de Tinnenburgstraat ter hoogte van de spoorwegbrug eenrichtingsverkeer ingevoerd. 

  • Het eenrichtingsverkeer wordt ingesteld vanaf de zijde van de Elisabethlaan. Wie dus naar de Goede Herder, Torhout Oost of Ruddervoorde wil rijden, zal dus moeten omrijden.
  • Gemotoriseerd verkeer dat richting Ruddervoorde wil gaan, moet omrijden via de Elisabethlaan, de Viaductstraat, de Papebrugstraat, de Ganzevijverstraat, de Guido Gezellelaan en de Kasteelstraat.
  • Zwaar verkeer wordt omgeleid via de Rijselstraat en de Schavelarestraat richting de Ruddervoordestraat.
  • Fietsers kunnen enkel te voet passeren met de fiets aan de hand. Tijdens de werken kan er geen aparte fietsstrook voorzien worden om fietsers in tegengestelde richting te laten fietsen.
  • Voetgangers kunnen blijven passeren onder de brug.
  • Dit eenrichtingsverkeer zal op verschillende momenten terug opengesteld worden. Tijdens deze momenten zal alle verkeer terug in beide richtingen kunnen passeren.
  • Het eenrichtingsverkeer zal voor verschillende perioden terug ingevoerd moeten worden en dit tot en met februari 2022.