Toneelvoorstelling 'De Reünie' overleeft de vaccinatie niet

Patrick Demarest

13/12/2021
Cultuur

Ook toneelkring De Vondeling ontsnapt niet aan de gevolgen van de vierde coronagolf en heeft besloten om de geplande voorstellingen van eind januari 2022 te annuleren en door te schuiven naar volgend seizoen (21-25-27-28 januari 2023).

(De Vondeling anno 2020)

Door de nieuwe maatregelen en de onmogelijkheid om een deftig en vooral veilig repetitieschema uit te werken, was een optimale voorbereiding onmogelijk: trouwens, tot minstens 28/01/2022 zijn repetities verboden.

Na onderling overleg tussen bestuur, spelers en regisseurs werd, met veel spijt in het hart, de knoop doorgehakt. De vraag “Wat als ?” blijft immers als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangen van de toneelverening.

Een jubileumjaar (in 2022 bestaat de kring precies 50 jaar) zonder toneel is uiteraard een domper op de feestvreugde, aldus het bestuur, maar de gezondheid en het welzijn van iedereen primeert uiteraard…

De geplande voorstelling wordt doorgeschoven naar volgend seizoen. Men hoopt om dan terug voor volle zalen en in ideale omstandigheden het geplande stuk op de planken te brengen.

Achter de schermen wordt intussen hard gewerkt aan de voorbereiding van het 50-jarig bestaan. Hou alvast 30 april 2022 (vanaf 18 uur) vrij in je agenda ! Op die dag is er een academische zitting in het atrium van het stadskantoor in Torhout, met de opening van een tentoonstelling over de rijke geschiedenis van de toneelkring en ook het boek over de geschiedenis van De Vondeling zal die dag aan het brede publiek worden voorgesteld.