Tordale vzw bouwt

Patrick Demarest

03/07/2018
cultuur/onderwijs

Tordale investeert in een nieuwbouwproject in Torhout-Oost.

[caption id="attachment_19779" align="alignnone" width="748"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

Het nieuwbouwproject voorziet twee aaneensluitende woningen en twee studio’s voor 14 mensen met specifieke noden. Er is ook een multifunctionele ruimte voorzien waar activiteiten doorgaan. De huidige verouderde woningen worden daarvoor deels afgebroken.

 “Op een vernieuwende en hedendaagse manier deze woonvorm integreren in de buurt.

 Algemeen directeur Evy De Geytere duidt: “Er is voor mensen met een verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en emotionele stoornissen nood aan aangepaste woonvormen. In een veilige omgeving wonen met gepaste ondersteuning is het streefdoel. Tegelijk willen we op een vernieuwende en hedendaagse manier deze specifieke woonvorm integreren in de buurt. Er komt een openbaar wandel- en fietspad dat de verbinding maakt tussen de wijk Torhout-Oost en de Groenhovestraat en ook de site zelf zeer toegankelijk maakt. Op de site komt er ook een breed toegankelijke tuin. We dromen zelfs van een volkstuin voor de bewoners en de buurtbewoners. Nu alle vergunningen in orde zijn, zijn de voorbereidende werken in uitvoering en starten we binnenkort met het bouwrijp maken van het terrein. Na het bouwverlof starten dan de eigenlijke werken. Als alles naar wens verloopt kunnen de 14 bewoners in het najaar van 2019 verhuizen naar hun nieuwe woonst.”

 “Eindelijk!

 Voor Martine, toekomstige bewoner, is het perspectief van een nieuwe woning goed nieuws: “Eindelijk! Ik heb slechte benen en dan is een huis zonder trappen veel beter. De kamers zullen ook groter zijn, met een eigen badkamer. Ik kan straks eindelijk mijn familie ontvangen in alle comfort.”