Torhout gaat op zoek naar derde stadsdichter

Patrick Demarest

19/10/2024
Actua

Torhout gaat op zoek naar een derde stadsdichter. De nieuwe stadsdichter treedt in de voetsporen van Joris Denoo en Marc Coulier, en gaat een engagement aangaan als poëtisch ambassadeur van Torhout. Wie zet Torhout de komende twee jaar in het daglicht via gedichten?

Treed jij in de voetsporen van Joris Denoo en Marc Coulier? Het lokaal bestuur zoekt een derde stadsdichter om de komende twee jaar de Torhoutse actualiteit en projecten om te zetten in poëzie. Laat zijn actualiteit, jeugd, cultuur, geschiedenis, sport en natuur je inspiratie worden. Ga de uitdaging aan en word de ambassadeur voor de poëzie en dichterschap in Torhout. Wij kijken alvast uit naar komende inzendingen.

Wil je je kandidaat stellen?

Bezorg uiterlijk op 12 januari vier getypte gedichten, een cv en motivatiebrief via brief aan het Lokaal Bestuur Torhout - ter attentie van het college van burgemeester en schepenen (Aartrijkestraat 11/b, 8820 Torhout) of via mail aan info@torhout.be Een professionele jury beoordeelt de kandidaturen. De officiële aanstelling van de stadsdichter gebeurt op Gedichtendag, donderdag 30 januari. Meer afspraken rond de thema's van de gedichten, de vergoedingen en andere vragen vind je in het reglement.

Lieselotte Denolf, schepen van cultuur en musea is alvast enthousiast over de zoektocht naar de volgende stadsdichter: "Ik ben blij dat we dit project kunnen verderzetten. Het brengt poëzie dichter bij de mensen en het brengt onze actualiteit, jeugd, cultuur, sport en natuur tot leven in lyrische taal. Op nog twee levendige jaren vol gedichten."

Meer details en het volledige reglement vind je op www.torhout.be/stadsdichter. Met vragen kan je terecht bij de bibliotheek (bib@torhout.be of 050 22 11 40) of in het Vrijetijdshuis (vrijetijdshuis@torhout.be of 050 22 07 70).