Torhout Parkeert, Goedkoop & Gemakkelijk

Patrick Demarest

20/11/2017
straat/wijk

 

Unizo Torhout en het Lokaal Bestuur Torhout hebben de handen in elkaar geslagen om parkeren in Torhout nog duidelijker en gemakkelijker te maken!

 

 

 

 

 

Campagne Torhout Parkeert - communicatiepakket voor elke handelaar

 

Chris Casier, mobiliteitsambtenaar: "Het is goedkoop en makkelijk parkeren in Torhout en dat willen we uitdragen. Om de Torhoutse handelaars optimaal te ondersteunen werd vanuit Unizo Torhout en het Lokaal Bestuur Torhout een communicatiepakket uitgewerkt."

 

 

 

 

 

"De campagne werd opgestart door Filip Demeulemeester en Nick Denoo vanuit Unizo Torhout i.s.m. de projectcoördinator lokale economie en mobiliteitsambtenaar van het Lokaal Bestuur Torhout. Doelstelling van de campagne is het parkeren in Torhout promoten. Want het is goedkoop en makkelijk parkeren in Torhout! "

 

 

Ondersteunend materiaal voor de lokale handelaar

 

"In het communicatiepakket voor de lokale handelaar worden o.a. voorzien:

 

  • Een sticker voor op de deur of de toonbank

  • De folder 'Torhout Parkeert'

  • Meer info over het mobiel parkeren in Torhout

  • Enkele handige parkeerschijven met het parkeerplan van de stad op de achterkant, zo kun je onmiddellijk zien waar je kunt parkeren in Torhout en of het een gratis of betalende zone is. De parkeerschijven zijn voor de inwoners van Torhout ook gratis af te halen in het stadskantoor (Aartrijkestraat 11b, 8820 Torhout).

  • Een overzicht van veel gestelde vragen over parkeren in Torhout. Zo kan de handelaar snel en makkelijk antwoord geven op vragen zoals 'Tot hoe laat moet ik betalen?', 'Moet ik betalen op feestdagen?', 'Waar kan ik parkeren met de parkeerschijf?', enz."

 

 

In Torhout is het goedkoop parkeren

 

"Het parkeren in Torhout promoten is een evidente keuze geweest. In eerste instantie kun je in Torhout op veel plaatsen gratis parkeren, met een gratis ticket van 30 minuten in de betalende zones of met een parkeerschijf in de blauwe zones.

In de betalende zones is het in Torhout bovendien goedkoper dan in de omliggende steden en gemeentes. Je betaalt er 0,60 euro per uur voor de eerste 2 uur parkeren.

Daarna is de parkeerkost 1,20 euro per uur voor de volgende uren tot een maximum van 6 euro, wat dan overeenkomt met een dagticket."

Parkeren in Torhout? Betaal mobiel!

"Parkeren kan al geruime tijd via sms. Om het betalen via app te stimuleren lanceert Torhout in de week van 20 november als één van de eerste steden in België en de eerste van West-Vlaanderen, het Belgian Parking Register (BPR). Een initiatief van ip-mobile, waarbij mobiel betalen gestimuleerd wordt en er gebruik gemaakt wordt van meerdere providers."

Wat is het Belgian Parking Register?

"Het Belgian Parking Register (BPR) is een platform dat verschillende providers van mobiele betaalmogelijkheden aanbiedt in een stad of gemeente. Zo kiest ook Torhout ervoor om zich neutraal op te stellen naar de parkeerder toe. De parkeerder kiest zelf met welke aanbieder hij of zij wil betalen. Zo kan de parkeerder zijn vertrouwde parkeerapp of SMS gebruiken."

Waarom mobiel betalen?

"Mobiele betalingen zijn gebruiksvriendelijker dan cashbetalingen. Zo betaalt de parkeerder enkel de minuten dat hij of zij effectief geparkeerd staat. Betaal achteraf en verlies geen tijd met een ticket kopen.

Het Lokaal Bestuur Torhout kiest met het BPR resoluut voor een stap vooruit en wil hiermee het mobiel parkeren stimuleren."

Binnenkort nog meer providers.

"Momenteel is er keuze uit de 3 aanbieders ParkMobile, 4411 en Yellowbrick; op korte termijn komen er nog 2 providers bij: EasyPark en ParkD. Meerdere providers een aanbod laten doen op eenzelfde locatie kan alleen maar voordelen bieden voor de gebruiker. Door onderlinge concurrentie worden de aanbieders aangespoord hun aanbod voordeliger en gebruiksvriendelijker te maken."