Torhout supportert voor Julie, Mauri en...Hot Chocolate

Patrick Demarest

23/07/2021
sport

Op vrijdag 23 juli vond de openingsplechtigheid van  de Olympische Spelen in Tokio plaats. Torhoutenaren Julie Van De Velde en Mauri Vansevenant vertegenwoordigen vanaf zaterdag 24 juli ons land in het wielrennen, terwijl het paard Hot Chocolate Van de Kwaplas met het Franse dressuurteam in Tokio te zien zal zijn.

 

Samen met Sport Vlaanderen werden van Julie en Mauri affiches opgemaakt. Hiermee kunnen Torhoutenaars tonen dat ze als één man (of vrouw) achter onze olympiërs staan.

Door de laattijdige beslissing om ook Hot Chocolate naar Tokio te sturen konden we - jammer genoeg - geen affiches meer voor hem voorzien.


Wil jij een affiche aan jouw raam of in jouw zaak hangen? Haal je affiche tijdens de openingsuren op bij de sportdienst (van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur) of vraag er 's avonds eentje aan de toezichter van de sporthal.

Opgelet: per atleet zijn er slechts 250 affiches voorzien. Daarom voorziet men maximum één affiche per gezin, uiteraard zolang de voorraad strekt.

"Wist je dat  het de eerste keer is in de Torhoutse geschiedenis dat er twee Torhoutenaren deelnemen aan de Olympische Spelen?" zegt een trotse schepen van sport, Rita Dewulf. "Maar dat is niet alles. In laatste instantie werd ook het paard Hot Chocolate uit de fokstal Van de Kwaplas, van eigenaars Hurgo Kerkhove en Trui Vlieghe, opgeroepen om met het Franse dressuurteam deel te nemen aan de Olympische Spelen. Van Hot Chocolate konden we, door de laattijdige beslissing, geen affiches meer voorzien maar dat belet ons niet om hard te supporteren voor Julie, Mauri en Hot Chocolate!"