Torhout viert 55 jaar zwembad

Patrick Demarest

26/03/2024
Actua

Het zwembad van Torhout wordt 55 en dat viert men. Op vrijdag 29 en 30 maart is iedereen welkom tijdens het moonlight zwemmen of in het piratenbad. Wie graag kleurt kan de tekening kleuren en maakt kans op een leuke prijs.

Op vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart zet Lokaal Bestuur Torhout het zwembad open voor iedereen ter gelegenheid van de 55ste verjaardag van het bad. Ter gelegenheid van deze verjaardag nodigen ze iedereen uit om te komen zwemmen voor de prijs van één zwembeurt. Daarmee kan je niet alleen zwemmen, maar krijg je er een leuk programma bovenop én een versnapering.

Programma vrijdag 29 maart

Vrijdag van 19 tot 22 uur voorziet de sportdienst een massage, jacuzzi en baantjeszwemmen in een rustige sfeer. In de bar kan je iets drinken.

Programma zaterdag 30 maart

Zaterdag van 13 tot 17 uur maken ze van het zwembad een piratenparadijs voor het hele gezin met allerlei leuke figuren in het bad en ook naast het zwembad valt er vanalles te beleven: grime, een springkasteel, knutselactiviteit. Bij de Torhoutse zwemclub kan je iets komen drinken.


Tekenwedstrijd

De sportdienst verspreidde heel wat tekeningen in de Torhoutse scholen. Je kan ter plaatse ook een ontvangen, of eentje downloaden via www.torhout.be/55-jaar-zwembad. Kinderen mogen deze inkleuren en bezorgen in het zwembad. De tekenwedstrijd is aangepast aan de leeftijd van elk kind. Zo is er een tekening voor kleuters, voor het eerste en tweede leerjaar, voor het derde en vierde leerjaar. Kinderen van het vijfde en het zesde leerjaar mogen zelf hun eigen creatief piratenzwembad tekenen naast de kleurplaat. Tekeningen kan je binnenbrengen in het zwembad tot zaterdag 30 maart 14 uur. Iets later, om 15.30 uur, vindt de prijsuitreiking plaats. Per leeftijdscategorie kiest de sportdienst een winnaar die een leuke, waterachtige prijs wint.


"Ik zie het alvast zitten en hoop jullie in groten getale te mogen verwelkomen op deze supertoffe dag vol plezier voor groot en klein!", zegt schepen van Sport, Joost Cuvelier.