Torhoutenaar Koen Dekoninck helpt Oekraïne

Patrick Demarest

25/04/2022
Actua

Koen Dekoninck, afkomstig uit Wijnendale, woont al meer dan 20 jaar in Slowakije en helpt van daaruit Oekraïne. Niet alleen huisvest hij vluchtelingen maar hij zamelt in België ook hulpgoederen in. 

Koen Dekoninck is gehuwd met een Slowaakse en woont al meer dan twintig jaar in Slowakije waar hij antiek en brocante verkoopt. 

Koen: "Slowakije grenst aan Oekraïne en is zeer nauw betrokken met de oorlogsvluchtelingen. Nu huisvest ik een gezin van vluchtelingen met kinderen in mijn huis en ik heb mijn familie en vrienden gevraagd om wat spullen voor hen in te zamelen. Zo begon de verzameling...
De respons was geweldig, ik kwam er al snel achter dat de Belgen een groot hart hebben en willen helpen."

"De eerste zending ingezamelde artikelen werd naar Štiavnické Bane gebracht, een dorp in Slowakije, waar het wordt gedistribueerd en naar de grens wordt vervoerd.
Op dit succes willen we voortbouwen: doorgaan met verzamelen en helpen om de goederen op de site te krijgen. We werken met vrijwilligers uit de stad Svalyava in het westen van Oekraïne, die helpen waar dat nodig is."
"Er is een transparante bankrekening aangemaakt om transport te betalen en  voeding aan te kopen: 52 0900 0000 0051 8848 8521. Alle donaties en uitgaven zijn openbaar. We zijn geen organisatie, we werken als vrijwilligers, we doen alles in onze vrije tijd en gratis!
We zullen onze stappen stap voor stap documenteren. Bedankt voor de hulp!"

Info: koendekoninck@gmail.com

https://www.facebook.com/koendekoninckhelpukraine