Trap mee tegen kanker tijdens "Iedereen 1000"

Patrick Demarest

11/05/2021
Actua

Samen zoveel mogelijk kilometers fietsen. Tegen kanker en voor kankeronderzoek. Dat is het doel van "Iedereen 1000", een actie voor Kom op tegen Kanker tijdens de week van Hemelvaart.

Van maandag 10 tot en met zondag 16 mei 2021 deelt Kom op tegen Kanker 8 fietslussen van elk 125 km, verspreid over alle provincies. Elke lus doet de mooiste plekjes in elke regio aan.

"Iedereen 1000" in Torhout

 Het parcours doorkruist ook Torhout. Rita Dewulf, schepen van volksgezondheid, doet een warme oproep om deel te nemen: "Je hoeft geen 125 km te fietsen, al mag dat natuurlijk wel. Je kunt ook perfect in je eigen omgeving kilometers maken. Vergeet je tochtje naar de bakker bijvoorbeeld niet. Elke kilometer telt en toont kankerpatiënten dat ze er niet alleen voor staan".

Het lokaal actiecomité staat donderdag 13 mei en zondag 16 mei op de parking van het zwembad klaar met take away-bevoorrading voor de fietsers. Deze bevoorrading wordt verkocht ten voordele van de 1000 km van Kom op tegen kanker. Het lokaal bestuur en vrienden nemen ook deel met 17 fietsers dit jaar. Zij zullen samen niet minder dan 2000 km afleggen.

2 miljoen euro voor kankeronderzoek

 Elke kilometer telt. Elke euro ook. Tijdens "Iedereen 1000" willen we immers al fietsend geld inzamelen voor kankeronderzoek. Dat kan door je te laten sponsoren, of door je omgeving aan te moedigen een gift te doen. Doel is immers om samen met alle andere fietsers tegen het einde van het hemelvaartweekend 2 miljoen euro aan kankeronderzoek te schenken. Zo zorgen we ervoor dat de levenskwaliteit en overlevingskansen van kankerpatiënten ook na deze coronaperiode blijven stijgen.

10 euro, 1000 km fietsplezier

 Allemaal samen houden we de gereden kilometers en het ingezamelde geld bij in de app atlasGO. Daarin kun je elkaar ook aanmoedigen, bijvoorbeeld door foto’s (met unieke Iedereen 1000-filter) te posten, high fives uit te delen of berichten te sturen.

Klaar voor de uitdaging? Surf naar www.iedereen1000.be, registreer je voor 10 euro, download de 8 fietslussen - samen goed voor 1000 km fietsplezier - of plan tochtjes bij jou in de buurt en … trappen maar!