Tweede boosterprik voor mensen ouder dan 80 jaar

Patrick Demarest

19/05/2022
Actua

De vaccinatie voor mensen ouder dan 80 jaar gaat een nieuwe fase in. Binnenkort krijgt deze doelgroep een tweede boosterprik om hun immuniteit opnieuw te versterken. Alle 80-plussers uit de eerstelijnszone Houtland en Polder krijgen hun extra prik in het vaccinatiecentrum Thor, Industrielaan 15 in Torhout.

Bevestig je afspraak

De extra boosterprik kan ten vroegste vier maanden na de eerste boosterprik gegeven worden. Wie in aanmerking komt, krijgt eerstdaags tot halverwege juni een uitnodigingsbrief.


  • De afspraak bevestig je online via de link in je uitnodigingsbrief.
  • Wie moeilijkheden ondervindt kan ook bellen naar het callcenter op het nummer 050 89 36 99 of mailen naar vaccinatie@torhout.be.

 

Opgelet! De afspraken die binnen de 10 dagen na ontvangst van de uitnodiging niet zijn geaccepteerd, worden automatisch geannuleerd door het vaccinatiecentrum. Hierdoor blijven tijdsloten zoveel mogelijk vrij voor mensen die wel willen en kunnen komen.

Bewoners woonzorgcentrum

Wie in een woonzorgcentrum verblijft, krijgt de extra boosterprik ter plaatste. Zij krijgen dus geen brief en hoeven geen contact op te nemen met het callcentrum.

Bereikbaarheid

Het vaccinatiecentrum is vlot te bereiken met de auto, fiets, het openbaar vervoer en te voet. Wegwijzers wijzen je de weg vanaf de verschillende rondpunten en toegangswegen van Torhout.

  • De auto kan je parkeren op de parking van Thor of De Mast. Als de parking volzet is, zullen stewards je begeleiden.
  • Ook met de fiets kun je het vaccinatiecentrum bereiken via de fietspaden en het fietsroutenetwerk de Groene 62.
  • Er zijn (elektrische) deelfietsen beschikbaar aan het station van Torhout. Bekijk voor meer informatie en reservaties blue-bike.be/nl of www.donkey.bike/nl voor de elektrische fietsen.
  • Naar Torhout rijden elk uur twee treinen op de lijn Brugge-Kortrijk en in Lichtervelde zijn er overstapmogelijkheden naar andere richtingen. Het treinaanbod kan verschillen in het weekend. Check dus zeker vooraf je route op nmbs.be. Van het station kan je vlot wandelen naar het centrum (1,2 km) of gebruik maken van een bus of deelfiets.
  • Alle omliggende gemeenten zijn ook met de bus bereikbaar. De dichtstbijzijnde haltes zijn Torhout Normaalschool en Spoorweg. De lijnen 32, 40, 51, 64 en 74 brengen je naar het station of het vaccinatiecentrum. Meer informatie is te vinden op delijn.be.

 

Bij vragen of problemen kun je het callcentrum bereiken via 050 89 36 99 of vaccinatie@torhout.be. Het callcentrum is bereikbaar, elke werkdag:

  • in mei van 13.30 tot 16.30 uur met uitzondering van 26 en 27 mei
  • in juni van 9.30 tot 16.30 uur met uitzondering van 6 juni