Uitbreiding externe diensten Sociaal Huis

Patrick Demarest

06/06/2018
Actua straat/wijk

Het vernieuwde Sociaal Huis biedt (externe) partners een plaats aan om zitdagen of andere diensten aan te bieden aan de Torhoutse burgers. Voortaan zal ook een medewerker van het loketteam van Tordale wekelijks aanwezig zijn op donderdagvoormiddag. Verder zal De Woonwinkel vanaf juni op woensdagvoormiddag enkel nog op afspraak werken, zodat lange wachttijden kunnen worden vermeden.

 

Op de foto v.l.n.r.: Lynn Claerhoudt (hoofd Sociaal Huis, Joost Cuvelier (schepen en voorzitter OCMW) en Lieven Creteur (directeur WZC Sint-Augustinus)

Het Sociaal Huis van Torhout biedt (externe) partners een locatie waar ze zitdagen kunnen houden of andere dienstverlening kunnen aanbieden aan de Torhoutse burgers. Zo vind je er momenteel al op regelmatige basis volgende partners: DYZO (zelfstandigen), FOD sociale zekerheid-handicap, Pensioendienst, Vlaams Woningfonds BGJG, juridisch eerstelijnsbijstand en De Woonwinkel.

"Op deze manier wordt getracht om de burger op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het Sociaal Huis," zegt Joost Cuvelier, voorzitter OCMW Torhout.

 Loket Tordale in het Sociaal Huis

Vanaf 7 juni 2018 zal er wekelijks op donderdagvoormiddag een medewerker van het loketteam van Tordale aanwezig zijn in het Sociaal Huis. Op deze manier wil Tordale op een toegankelijke wijze hun ruime aanbod ter ondersteuning van personen met een verstandelijke beperking kenbaar maken bij het bredere publiek.

Tordale biedt niet louter woonondersteuning en zinvolle dagbesteding aan voor personen met een verstandelijke beperking, maar zet eveneens sterk in op begeleiding aan huis, begeleid werk in het regulier werkmilieu, vrijwilligerswerk, enz. De cliënt bepaalt zelf de invulling van deze ondersteuning. Een erkenning of ticket (VAPH) is geen vereiste om beroep te kunnen doen op deze dienstverlening, want Tordale biedt zowel rechtstreekse als niet-rechtstreeks toegankelijke hulpverlening aan.

Kan Tordale misschien iets betekenen voor jou en/of voor een familielid of kennis? Aarzel dan niet om op donderdagvoormiddag eens binnen te springen in het Sociaal Huis van Torhout. De medewerker van Tordale maakt graag tijd voor je vrij en gaat samen met jou op zoek naar een gepast antwoord. Mocht blijken dat Tordale toch geen antwoord kan bieden op jouw vraag, word je zeker en vast op weg geholpen naar de meest gepaste zorgaanbieder.

 De Woonwinkel op afspraak

Vanaf september 2017 kun je met al je vragen over wonen terecht in het woonloket van de Woonwinkel. Telkens op woensdag tussen 9 en 12 uur en tussen 13.30 en 16 uur. Om de agenda's efficiënter te kunnen plannen, zal vanaf juni 2018 op woensdagvoormiddag enkel nog op afspraak gewerkt worden. Op woensdagnamiddag kan je nog steeds terecht in het woonloket zonder afspraak. Een afspraak kan worden gemaakt via het onthaal van het Sociaal Huis (Aartrijkestraat 11/B, 8820 Torhout, 050 22 12 33) of per mail naar sociaal.huis@torhout.be