Van beurs tot boek

Patrick Demarest

22/07/2021
Actua

We liepen hen op de tuin- en lifestylebeurs Hof & Huis tegen het lijf: János coulembier en zijn ma Sabine Van Wichelen. Een plateau met hapjes aanbiedend ter promotie van zijn boek 'Healthychef János' dat verschijnt op 6 augustus. 


János Coulembier is 16 en woont samen met zijn mama Sabine Van Wichelen in Torhout. Hij volgt een opleiding grootkeuken medewerker in BUSO Ter Zee in Oostende, school voor jongeren met autisme.

Hoelang heeft János al de kookmicrobe te pakken?

Sabine: "Hij kookt van zijn 10de en heeft een facebookpagina sinds mei 2013. Goed voor 20.000 volgers..."

"János is gestart met zijn fb-pagina omdat wij door ziekte onze voeding moesten aanpassen en zo zijn we samen eigen gerechtjes gaan maken."

"Wij hebben beiden hypogammaglobulinemie,  igg3 insufficiëntie. Wij maken geen eiwitten aan en zo is ons immuunsysteem soms heel laag. Ik krijg hiervoor baxters en kan jammer genoeg niet meer werken."

Gerechtjes slaan aan

Sabine: "Die gerechtjes sloegen aan bij de mensen en zo is alles gestart. Hij wou kok worden maar door zijn autisme kon hij geen koksschool volgen en is dan samen met mij beginnen experimenteren in de keuken."

Wat is je ambitie?

János: "Mijn ambitie is mensen motiveren en hen bewust maken dat als je wil je alles kan bereiken wat je wil. Ook al gaat dit soms moeilijker door een beperking. Ik droom ervan ooit een foodiebar te openen en mijn ultieme droom is tv-kok worden."

Healthychef János kan je bestellen via www.boekscout.nl. Het bevat 90 gezonde recepten.