Van Criterium tot Ctrl + c

Patrick Demarest

15/04/2021
winkel

Café Criterium gaat in de zomer, na jaren van leegstand,  zijn leven verder zetten als Graphic Design & Print House Ctrl + c. Griet Verlinde verhuist dan met haar zaak van Markt 6 naar de Hofstraat. 


Griet Verlinde: "Toen we drie jaar geleden startten met de zaak op de Markt wisten we dat de locatie maar tijdelijk zou zijn. Toen al zochten we naar een geschikt pand maar helaas stond er niet zo veel te koop." 
"We botsten op onze huidige locatie en besloten om eerst drie jaar te huren. Sinds oktober 2018 zijn we blijven investeren in machines en afwerkingsmogelijkheden om onze klanten nog beter, kwalitatiever en exclusiever drukwerk te kunnen aanbieden. Al snel werd onze ruimte te klein om nog verder te kunnen groeien." 


"We volgden de vastgoedmarkt in Torhout centrum goed op en zijn doorheen de jaren naar enkele gebouwen gaan kijken samen met onze architect Ruben Galle. Toen het gebouw op de hoek van de Hofstraat met het Conscienceplein te koop kwam, waren we na een bezoek overtuigd. Er zat veel potentieel in om het toenmalig café te verbinden met de pitta zaak en zo 1 grote ruimte te creëren. De hoge plafonds en grote ramen deden ons al dromen over een mogelijke indeling en inkleding van de nieuwe shop. De afgelopen jaren hadden ons de nodige tijd gegeven om te leren wat we zeker dienen te voorzien op de nieuwe locatie."

(3D-visualisatie: Studio Hoste; architect: ARG Architect)


"We zien graag een moderne shop binnenin maar het gebouw willen we graag in ere herstellen. Het is een statig pand met toch een grote geschiedenis. De ramen waren aan vervanging toe, de gevel moest worden opgefrist, de roosteringen hadden net als de houten bakgoten en dak hun beste tijd gekend... We ontdekten onder de afgeschilferde verf dat de gevel niet altijd wit was geweest. Groen, geel en zelfs roze lagen, zaten verborgen onder de witte verf of wat er nog van over bleef. We hebben niet lang moeten twijfelen om de gevel terug in een plezante kleur te stoppen. Gezien we toch zeker wilden zijn dat een oudroze gebouw met witte ramen een goede combinatie was, vroegen we aan Friedel van Studio Hoste of ze een 3D render kon maken. Ondertussen staat merendeel van de gevel in roze kalei en aan de overwegend positieve reacties van familie, vrienden, klanten en passanten te horen, blijkt dit een goeie keuze te zijn geweest."
"In december zijn de werken gestart en we hopen er ergens deze zomer onze intrek te kunnen nemen. Voorlopig zijn we nog steeds te vinden op Markt 6."